Mrigasira ve Rohini Nakşatralarında Mars Gerilemesi

'Merak kediyi öldürür' şeklinde kötü çeviri gibi kulağa gelen bir İngiliz sözü var. Gerileyen Mars, 4 Aralık'a dek Mrigasira nakşatrasında. Bu durum da meraklı kediler için iyi sayılmaz.

Meraklı diyince sadece magazin, dedikodu akla gelmesin. Tehlikeli olabilecek deneyimler, düşünmeden girişilen eylemler de meraklı tabirine yakışır.

Merak dışında gelgitli duygular, kararsızlıklar, abartılı merhamet, zor konularla yüzleşmekten veya bunlar hakkında konuşmaktan kaçınma da Mrigasira'da gerileyen Mars'ın çilelerinden olabilir.

Gerilemenin devam ettiği Boğa Mrigasirası bedende boğaz, çene, damak, ses telleri, bademcikleri temsil ediyor. Bu bölgelerdeki hassasiyetler bu esnada huzursuzluk verebilir.

4 Aralık'tan sonra, 12 Ocak'a dek ise gerileme Rohini nakşatrasında gerçekleşiyor.

Rohini'nin çok kışkırtılmadıkça sakin ve durağan doğası, Mrigasira'nın her daim meraklı ve sabırsız doğası ile zıttır. Rohini aslında 'Boğa burcu' denince akla gelen konfora, zevkli şeylere, yemeye düşkünlük vb tipik şeyleri temsil eder. Mrigasira da 'İkizler burcu' denince akla gelen kararsızlık, sabırsızlık, hareketlilik gibi konuları temsil eder. Bu yüzden senesine, saatine, coğrafi konumuna göre ufak değişiklikler gösterse de yaklaşık olarak 25 Mayıs-9 Haziran arası doğumlu kişiler Rohini'lerdir.

Yükseleni Rohini olan kişilerin bedenleri ince dahi olsa yüz hatları yuvarlak ve dolgundur. Kişi erkekse bile feminen, bebeksi yüz hatlarına sahiptir. Yükseleni Mrigasira olanların yüz hatları ise incedir. Bu ardışık iki nakşatranın fiziksel olarak belirgin farkları doğum saati net olmayanların saatini hesaplamak için de güzel bir ipucudur.

Konumdan yine saptım 🙈
Rahu 3'ün konuyu dağıtma sorununa yine hoşgeldiniz.
Mars'a geri dönelim.

Mars, Rohini nakşatrasında gerilerken tarım, hayvancılık, gıda, madencilik, kozmetik, mücevher, estetik, eğlence, tekstil, sektörleriyle toprak/mülkler (sınırları, işlenmesi, paylaşması), refah (bankacılık, değerli evraklar, birikimler) konularında gecikmelerden kaynaklı sorunlar veya sabırsızlanma durumunda da gergin günler beklenebilir.

Romantizmin nakşatrası olan Rohini'deki Mars gerilemesi ilişkilerin başlamasını geciktirebildiği gibi mevcut ilişkilerde sabırsızlık veya pireyi deve yapma kaynaklı sorunlar çıkarabilir.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder