Şiron'un Başak Burcu ile İlintisi

Astrolojinin çeşitli ekollerine girip bakmış biri olarak hala Başak burcunu neden Merkür'ün yönettiğini çok anlamış değilim. Titiz bir organizasyon kurmanın, disiplinin, şifacılığın Merkür'le alakasını kurmakta zorlanıyorum. Tamam, Merkür çok esnektir. Adapte olur. Dolayısıyla nereye koysan olabilir ama neden özellikle de Başak'a atfedildiğine anlam veremiyorum. Bu esneklik, sonra Merkür'ün konusu olan iletişim, Merkür'ün diğer yönettiği burç olan İkizler'e daha çok yakışmaktadır.  


Sonra Merkür, Başak burcunda yüceliyor. Diğer gezegenlerin hiçbiri kendi yönettiği burçta yücelmiyor. Bütün bunlar bana sanki Merkür'den başka bir şey Başak'ı yönetiyor diyor. 


Şiron için 'yaralı şifacı' deniyor. Yunan mitolojisinde de tıbbi bilgisiyle biliniyor. Chiron, Yunanca'da 'el' anlamına gelmekte. Bu da eli yetenekli manasına geliyor. Herkese büyük şifalı faydaları olurken kendini tedavi edemiyor. Tüm bunlar aslında Başak burcunu, hatta da vedik astrolojinin Hasta nakşatrasını çağrıştırmaktadır. 


Bugüne dek binlerce doğum haritası gördüm. Bu haritalara Şiron'u Başak yöneticisi gibi düşünerek baktığımda 'yüzde yüz' olmasa da Merkür'e nazaran daha manalı sonuçlar aldım. Dileyen meraklılar da bu şekilde bir deneme yapabilir. Başak burcunu vedik Başak olarak değerlendirdiğimi unutmayınız. Yani batı astrolojisine göre 24° Başak ile 24° Terazi arasındaki bölgeyi 'Başak' kabul ediyor ve yöneticisi olarak Şiron'u deniyorum. 

Şiron, vedikte kullanılmıyor olabilir. Her sistemden uygun olabileceğini düşündüğüm şeyi seçip kendi sepetime attığım doğrudur :)


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder