Pitru Doşa ve Pitru Pakşa

Pitru Pakşa başlıyor. Pitru = atalar. Pakşa=iki hafta.

Pitru Pakşa, vedik kültürde ataların anıldığı 15-16 gün süren bir dönemdir. Magha yeniayını takip eden ilk dolunayda başlar ve ondan sonraki yeniaya kadar sürer. 


Bazı ailelerde nesillerce devam edegelen belli tip sorunlar, engeller olabiliyor. Bunu da vedik astroloji pitru doşalarla açıklar. Pitru pakşa döneminde özellikle pitru doşası (ataların sorunu) olan kişiler daha aktif bir şekilde anma seremonileri yaparlar. Pitru doşaya sahip kişilerin atalarının karmasını negatif deneyimler olarak bu yaşamda sürdükleri iddia edilir. 


Peki doğum haritasında pitru doşa nasıl anlaşılır?

Pitru doşa konusunda da fikirler çok çeşitli olmasına rağmen benim nezdimde ataları gösteren 9.evdeki zararlı gezegenler (mars, satürn, güney/kuzey düğümler) veya 9.evin yöneticisinin zor evde oluşu (6,8,12) veya 9.ev yöneticisinin zararlı gezegenlerle görünümü pitru doşaya sebep olabilir. 9.evde olan veya 9. eve veya 9.ev yöneticisine görünüm yapan Jüpiter veya Venüs ise sorunu azaltır.


Yaşamda pitru doşa nasıl kendini gösterir?

Çocuk sahibi olmakta zorlanmalar, sahip olunan çocukların sık sık hastalanması, eğitim/kariyer hayatında sürekli zorlanmalar, aile büyükleriyle gerginlikler, aile içi şiddet. 


Herkesin başına hayatta zorluklar geliyor. Bütün zorluklar pitru doşadan okunmayabilir. Pitru doşa süreklilik gösterir ve genellikle ailenin diğer bireylerinde de benzer sorunlara rastlanır. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder