Merkür Gerilemesi Mayıs/Haziran 2022

10 Mayıs'tan 3 Haziran 2022'ye dek Merkür, vedik düzende Boğa burcunda yaklaşık 11°'den 2°'ye dek gerileyecek. Bu dereceler batı astrolojisinde yaklaşık 5° İkizler ile 26° Boğa arasındadır.  


Merkür, 14 Mayıs'a dek Rohini nakşatrasında gerilerken kalan günlerinde Krittika nakşatrasında gerileyecek. 


Güzelleştirme ve büyütme temalarına sahip olan Rohini nakşatrasında Merkür gerilerken bu temalara sahip eski fikirler yeniden gündeme gelebilir. Yarıda kalmış dekorasyon fikirleri, estetik değişimler yeniden değerlendirilebilir. Arsa veya arazi satışlarında sorunlar çıkabilir. Kozmetik, kıyafet alışverişleri amacına ulaşmayabilir. Sebepsiz yere de olsa kıskanılabilen Rohini'de gerileyen Merkür varken eski kıskançlık konuları da ortaya çıkabilir. 


Merkür, gerilemesinin çoğunu Krittika nakşatrasında yapacak. Krittika ise kesintilerle, kestirmelerle, özetlerle, eleştirilerle, tartışmalar, kavgalar, savaşlar, sivriliklerle alakalıdır. Merkür gerilemesinin Krittika safhasında eski kavgalar da yeniden gündem olabilir. Dünyadaki mevcut savaşların uzamış müzakereleri ek maddelerle bitirilebilir. Eskiden başvurulmuş bütçe disiplini reçetelerine yeniden dönülebilir. İğne ve bıçakla yapılan her türlü faaliyet - ki ameliyatlar ve cilt tedavileri de buna dahildir- eskinin devamı niteliğindeyken sorun değilken ilk kez yapılan seçimsel uygulamalardan kaçınılması önerilir. 


Krittika gereksiz yüklerden arınma enerjisidir. Merkür Krittika'dayken bahar temizliği yapmak, vaktimizi de oyalayan verimsiz işlerden kaçınmak çok iyi gelir. 


Doğum haritasında Merkür'ün gerilediği derecelerde (2°-11° Boğa) veya karşısında (2°-11° Akrep) gezegen varsa bu gerilemenin etkisi çok daha büyük olurken doğum haritasında Merkür'ün geri hareketli olması etkiyi azaltır. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder