16 Mayıs 2022 Ay Tutulması

16 Mayıs'ta batı astrolojisine göre 25°; vedik düzende 1° Akrep burcunda, Vişaka nakşatrasında tam bir Ay Tutulması yaşıyoruz. 19 senede bir benzer derecelerde tutulmalar yaşanır. Mayıs 2003'te de bu derecelerde bir ay tutulması yaşanmıştı. 


Ay tutulmalarında Güneş'in Ay'ı kapatması sebebiyle egonun (Güneş) duyguların (Ay) önünde olacağı söylenir. Bu yüzden gerçek duygularımız yerine öne çıkmak, haklı çıkmak, kazanmış olmak isteğiyle tavırlar sergileyebiliriz. Akrep burcunda Ay zaten düşüktür. Ay'ın düşük olması onun aşırı kaygılı, endişeli, hassas olması manasına gelir. Böyle zor durumdaki Ay'ı bir de kapatıyor olmak hassasiyetleri gözetmemek manasına gelir. Bu da ufak sebeplerden büyük stresler çıkmasına sebep olabilir. 


Ay tutulmaları geçmişe ait konuları yok edebilir. Bir finale doğru gidildiği çoğu zaman fark edilse de bazen final çok ani de olabilir. Vişaka'nın sembolü süslü bir zafer kapısıdır. Bu zafer kapılarından birçok şehirde vardır. Örneğin Paris'deki Arc de Triumph; Madrid'deki Arco de la Victoria gibi. Bizde genellikle zafer anıtları şeklinde kurgulanırlar ama antik çağlardan Kleopatra Kapısı, Efes antik kentindeki kapılar da şehre giriş hakkı kazanıldığını sembolleyen zafer kapılarıdır. İşte Vişaka'daki ay tutulması bir konudaki emeğimizin son rötuşlarını yaptığımız; başarımızı kutladığımız; başarmışlık hissiyle dolduğumuz zamanları işaret eder. 


Vişaka'nın enerjisi (shakti) birkaç konuda birden verim almayı içerir. Mitolojik tanrısı Indragni'dir. Indragni, Indra ve Agni karışımıdır. Indra zafer tanrısıdır. Agni de ateş. Indra yaşam enerjidir. Agni de irade gösterir. Dolayısıyla sadece bir konuda değil, en az iki alanda birden irademizin gücüyle zafer kazanabiliriz. Bunu yaparken bazen etrafımızın duygularını, hassasiyetlerini gözetmeyebiliriz. Kazanmak konusunda her türlü iradeyi sonuna kadar kullanarak fakat hassasiyetleri gözetmeden ilerleriz. 'Herşeye rağmen' etkisidir bu. Ay tutulmasının doğum haritasında bulunduğu ev ve karşı evinin konularına dair gelişmeler beklenebilir. 


Ay tutulması esnasında Merkür geri hareketli olacak. Bu da eski konuları tazelemek, yarım kalmışları tamamlamak adına çok pozitiftir. Ay tutulmasına Satürn kare, Jüpiter de üçgen görünüm yapacak. Bir burca Jüpiter ve Satürn'ün beraber görünümü özellikle Nadi astroloji ekolünce çok değerli bulunur. Bu görünüm planladıklarımı (Jüpiter) hayata geçirmek için terlemeye (Satürn) hazırım manasına gelir. Niyet ve emek buluşur. Bu tutulma Akrep burcunun ait olduğu evin konularında emeğin karşılığını verme açısından pozitiftir. 


Vişaka'nın aşırı aceleci ve ne zaman nereye yöneleceği belli olmayan bir enerjisi vardır. Bu yüzden de nereye ne zaman düşeceği önceden kestirilmeyen şimşek de sembolleri arasındadır. Merkür gerilemesine denk gelen bu aceleci etkinin pot kırma, aceleye şeytan karışması gibi yansımaları olabilir. 


Ay tutulmaları olgunlaşma ve final manasına geldiği için Ay tutulmasına Satürn etkileri geçmiş emeklerin karşılığının alınması, uzun vadeli bir etkinin olması veya istikrar sağlanması manasına gelir. Tabii ki Satürn geçmişte savsaklanan konuları da zoraki, isteğimiz dışında bir istikrara kavuşturmak istediğinde bu pek hoş karşılanmayabilir. Geçmişte yapılan hataları da düzeltmek istemesi de hoşa gitmeyebilir.  Mesela Vişaka nakşatrası bedenin sinir sistemi ile alakalıdır. Vücudumuza iyi bakmamanın, dikkat etmemenin cezasını, yani hataların faturasını, doğum haritasında zor bir eve düşen ay tutulmasında sinir sistemini ilgilendiren sağlık problemleriyle karşılayabiliriz. Jüpiter etkisi ile de şifalanabiliriz. 


Tutulmadan üç gün öncesinden itibaren üç gün sonrasına dek yeni girişimlerde bulunmak önerilmez. 


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Emeklerinize sağlık Yeşim Hocam...Bu Ay Tutulmasında Ay, haritamızın 3.evinde bulunan Ay'la kavuşum yapıyorsa bizi neler bekliyor olabilir? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.🤗👋

    YanıtlaSil