Jüpiter'in Piyasalara Etkisi

Jüpiter 2 Ocak'ta Shatabhisha (satabişa) nakşatrasına girdi. 2 Mart'a kadar orada.

Daha önce 21 Mayıs-20 Temmuz aralığında da Jüpiter Satabişadaydı.
Mayıs-Temmuz döneminde yarıda kalmış ya da ihtimal olarak kalmış konular içimize sinen şekillerde tamamlanmak üzere hayatımıza yeniden girebilir.

Satabişa suları, sıvıları, denizciliği, kimyevi maddeleri, petrolü, ilaçları, alkollü içecekleri, alternatif tedavileri, elektriği, televizyon/sinema sektörlerini yönetir. Kolektifle bağlantılıdır. Bu manada uluslararası seyahat ve lojistik alanları da bu nakşatraya atfedilebilir. Jüpiter'in satabişa geçişi yönettiği bu alanlara değer artışı getirebilir.

Jüpiter'in Mayıs-Temmuz dönemi Satabişa geçişinde covid için aşıya erişimimiz başladı. Bu geçişinde de başka bir tedavinin bulunabileceğini düşünüyorum.

Bu süreçte enerji (gaz, rüzgar, petrol, kömür, hidrolik vd), havacılık, ilaç, sağlık, lojistik, tv/film sektörlerinde karlılıklar da artabilir.


Büyük para ve piyasaları yöneten gezegen Jüpiter'in Rahu (kuzey düğüm) yönetimindeki Satabişa nakşatrasında bulunması bahsettiğim sektörlerin karlılığını artırsa da genel olarak piyasalarda istikrarsızlıklara (volatilite) sebep olabilir.


2 Mart'tan sonra Jüpiter, purvabhadrapada (PB) nakşatrasına girecek. Bu tarihten itibaren PB'nin alanı olan değerli metaller, kripto gibi sanalları da dahil madenler, ağır sanayi, savunma sanayi, demir-çelik, inşaat sektörü avantaj elde edebilir. Jüpiter 28 Nisan'a dek bu nakşatrada ilerleyecek.

ABD Mart'ta faiz artırırsa madenlerin değerlenmesinin zor olabileceğinin farkındayım. Nasıl olacağını beraber göreceğiz. Jüpiter Nisan ortalarına dek vedik Kova burcunda özgürlüklerle, kitlesel hak aramakla da alakalıdır. Kripto piyasalarının yasal kabulü vb tabana yayılma uygulamaları o piyasanın faizlerden bağımsız bir şekilde yatırımcı çekmesine yarayabilir.

Yatırım tavsiyesi yerine ekonomi trendlerine astrolojik bakış olarak değerlendiriniz.





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder