Venüs Gerilemesi Aralık 2021 - Ocak 2022


Venüs, 19 Aralık 2021'de batı astrolojisine göre 26° Oğlak; vedik düzende 2° Oğlak burcunda, Uttarashadha nakşatrasında gerilemeye başlıyor. Venüs 29 Ocak 2022'de batı astrolojisine göre 11° Oğlak; vedik düzende 17° Yay burcunda, purvashadha nakşatrasında gerilemesini sonlandırıyor.


Gerilemelerin etkilerine dair çok teori mevcuttur. Bunlardan en benimsediklerim gerileyen gezegenlerin kendilerinden beklenileni karşılamamaları, dengelerinin bozulmaları ve bulundukları yerden adeta tam karşı tarafa geçmiş gibi davranmalarıdır. 


Doğum haritasında Venüs'ü geri hareketli kişilerin ilişkileri, aksesuarları, kişisel bakımları, yeme içme düzenleri, para harcama tarzları artı ya da eksi yönde uç noktalarda seyredebilir. Güncelde Venüs gerilerken de herkes için Venüs'ün yönettiği bu alanlarda (ilişkiler, anlaşmalar, ticaret, yemek, kişisel bakım, vb) alışkanlıklarımızın dışında tavırlar sergileyebiliriz. 


Elbette her gerileme yarım kalmış işleri hatırlatmak ve tamamlatmak üzere de devreye girer. Venüs gerilemesi gündemimize eski ilişkileri, eski müşterileri, eski anlaşmaları getirebilir. Bu arada her zaman sorulan eski ilişkinin yeniden başlamasının iyi/kötü olmasına dair bir yorumu herkes için yapmak mümkün olmaz. Yeniden başlayan eski ilişki yeniden bitecek olsa dahi bu gerileme ile bitmesi gerektiğini daha iyi anlarız. En azından içimizdeki ukteler diner. Venüs gerilemesi mazisi olan fakat yarıda kalmış alım/satım işlerini tamamlatabilir. Vadesi geçmiş borçlar/alacaklar yerine ulaşabilir. Venüs gerilemesi bazı zararlı besinleri hayatımızdan çıkarmak için de iyidir. 


Venüs gerilerken alışkanlıklarımızın dışına çıktığımız için de Venüs ileri hareketine geçtiğinde sanki içime başkası kaçtı da bu ilişkiye girdim, bu parayı harcadım, bu giysileri aldım gibisinden pişmanlıklar yaşayabiliriz. Bu yüzden Venüs gerilerken yeni ilişkilere girmeye, mühim ticari anlaşmalar yapmaya, dış görünüşte ciddi revizyona gitmeye sıcak bakılmaz. Doğum haritasında Venüs'ü geri hareketli kişiler bu farklılıklara aşina oldukları için Venüs gerilemelerine mühim hatalar yapmaları beklenmez. 


Venüs, 19-30 Aralık 2021 döneminde vedik Oğlak burcunda Uttarashadha nakşatrasında, Plüton ile kavuşumda olacak. Devlet, devlet kurumları, büyük kurumların liderlerinin ve evrensel meselelerin nakşatrası olan Uttarashadha'daki Plütonik Venüs gerilemesi liderlerle, yöneticilerle, herkesi ilgilendiren konularda rahatsızlık verebilen bir etkiye sahiptir. 


Gerilemesi boyunca ashadha tipi nakşatralarda gezinen Venüs, bu nakşatrayla ilintili olarak ateşkesleri veya siyasi uzlaşmaları bozabilir. 

Sekiz senede bir benzer derecelerde gerileyen Venüs, 21 Aralık 2013'te 5° (vedik) Oğlak burcunda gerilemeye başlamış; 31 Ocak 2014'te 19°Yay burcunda gerilemesini tamamlamıştı. Bu tarihlerde Birleşmiş Milletlerin de müdahale ettiği Sudan sivil savaşı başlamış; Ukrayna'daki Euromaydan protestoları şiddetini artırmış ve Ukrayna kabinesi istifa etmişti. Ülkemiz adına da 17-25 Aralık sürecinin başlaması ve mühim makamlardaki görev değişiklikleri bu tarihlere denk düşmektedir. 


Kişisel dünyamızda da anlaşma bozan, itiraz yükselten etkilere sahip olan Venüs gerilemesi, Plüton kavuşumu sebebiyle elindekileri kaybetmekten korkma motivasyonuyla anlaşmalara uymayabilir. İdeal olanı bu süreçte Venüs'ün gerilediği noktaların tam karşı alanlarına odaklanmak ve Venüs'ün konularını akışa bırakmak olacaktır. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder