4 Aralık 2021 Güneş Tutulması

4 Aralık 2021'de batı astrolojisine göre 12° Yay; vedik düzende 18° Akrep burcunda, Jyestha (ciyeşta) nakşatrasında güneş tutulması yaşayacağız.


Güneş tutulmaları başlangıçları gösterir. Yeni bir niyete, yola girme, başlangıçlar yapma zamanıdır. Güneş tutulmasının etkisi bir ay evvelinden başlayabilir; Mart ayına dek sürebilir. Mars'ın tutulma derecelerine geleceği Ocak 2022 başları ise en büyük tetiklenme etkisidir. 


Tutulma, batı astrolojisinin kullandığı sabit yıldızlardan olan Alwaid'e (Rastaban) yakın gerçekleşiyor. Alwaid, Draco (ejderha) takımyıldızında, ejderhanın gözünü oluşturur. Bu yıldız zarar etmeyi, mülk kaybını, kaza ve soygunları ifade ettiği gibi müthiş bir konsantrasyonu ve bilim/bilgi sayesinde sorunları çözmeyi de gösterir. 


Vedik astrolojideki Jyestha nakşatrası da bulunulan konumu kaybetmeyi ve sonradan yeniden ve daha güçlü kazanmayı gösterir. Ekonomik sıkıntıların da yoğunlaştığı bu günlerde maddi pozisyonlarımız zayıflasa da sonradan daha güçlü hale getirmek üzere gerekli ve doğru adımları atabileceğimiz manasına gelir. Türkiye'nin (vedik) Terazi stelyumuna göre para evinde (2.ev) gerçekleşen tutulmadan daha güçlü çıkabilmeyi temenni ediyorum. 


Jyestha nakşatrası hayatımızdaki kıdemli kişileri de gösterir. Bu bir yönetici, bir ebeveyn ya da bir hoca olabilir. Genellikle tavsiyelere kulak asmayarak kararlarını alan ve otoritesi karşısında söz hakkımızın az olduğu kişilerdir. Bu tutulmada biz de bu tip bir mizaca bürünebiliriz. Kendi kararlarımızı kendimiz almaya ve buna yönelik tavsiyeleri dinlememe tavırları sergileyebiliriz. Şunu da hatırlatmalıyım ki Jyesthalar genellikle tavsiye dinlemedikleri için kayıplar yaşarlar. Tutulma esnasında navamsa haritasında Venüs de Ay ve Güneş'e kavuşuyor. Bu da tutulmanın fazlasını istemek, aza razı olmamak gibi bir etkisi olabileceğini gösteriyor. 


14 Aralık 2020'deki güneş tutulması da 5 Haziran 2020'deki ay tutulması da Jyestha nakşatrasındaydı. O tarihtekilere benzer temalar tekrar gündeme gelebilir. O tarihlerde başlayan konuların final aşamalarına da gelinebilir. O konularla ilgili son bir hamle yapmanız ve süreci tamamlamanız icap edebilir. Özellikle de 5 Haziran 2020 tutulması, 4 Aralık 2021 tutulmasına çok benzer derecelerde gerçekleştiği için 1.5 sene öncesindeki gelişmelere yönelik düşünmekte fayda olacaktır. O dönemlerde alınması güç olan kararları artık daha güvenli biçimlerde alabiliriz. 


Tutulma güney ay düğümü (ketu) tarafında ve Merkür'e yakın gerçekleşiyor. Akrep burcunun ikincil yöneticisi Ketu'dur. Nakşatranın gezegen yöneticisi de Merkür'dür. Akrep burcunu birincil yöneten Mars, Jüpiter yönetiminde bir nakşatrada (vişaka), Jüpiter de Mars yönetiminde bir nakşatrada (danişta) yer aldığı için Jüpiter ve Mars birbirini karşılıklı ağırlamaktadır. Ay'ın düşük durumda olduğu Akrep burcu tutulmaları kaygı, endişe ve takıntılı duyguları tetikleyebilir. Altıncı hissi ve sezgileri de artırabilir. Jüpiter ve Mars'ın ise tutulma esnasındaki pozisyonları bu gezegenlerin doğum haritanızdaki evleriyle alakalı avantajlı gelişmeler yaşatabilir. (Jüpiter güncelde vedik düzende Kova, Mars ise terazi burcundadır)


Dönüşümleri yani bir bitişi takip eden bambaşka bir başlangıcı ifade eden Akrep burcundaki bu tutulma doğum haritanızda bulunduğu evden başka olarak nakşatra yöneticisi Merkür'ün doğum haritanızda yönettiği evlerle alakalı da dönüşüm bekleyebilirsiniz. Örneğin vedik Yay burcu yükselenler için Merkür 7.ve 10.evlerini yönetir. İlişkiler (7.ev) ve kariyer (10.ev) aralanlarında bambaşka bir düzen beklenebilir. 



Güneş tutulması özellikle ayın 29'u ile 9'u arasında doğmuş kişileri veya yükselen burcu batı astrolojisine göre 7° ile 17° arasında olan kişileri çok etkileyecektir. 




yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder