True Node mu Mean Node mu Kullanmalı?

2021 Aralık ayı videolarını çekerken ay düğümlerinin (node'lar) burç değiştirdiğinden bahsettim. Videoları tamamladıktan sonra mean (ortalama) node'a göre yorumladığımı hatırladım. Bazı astrologlar true node'a (gerçek düğüm noktası) göre hesap yaparken bazıları mean node'a göre yorumlarını kuruyor. True Node, ay düğümlerinin gerçek noktaları iken Mean Node hesaplanmış noktalardır. Mean node (batı astrolojisine göre) 23 Aralık 2021'de burç değiştiriyorken True Node 18 Ocak 2022'de burç değiştirecek. True node'a göre takip edenler Aralık ayında bu değişiklikten bahsettiğim için hata yaptığımı düşünebilirler. 


Aslında hangi Node'u kullanmanız gerektiği büyük bir sorun değildir zira her ikisi arasındaki fark en fazla 2° küsür derecedir. Ay'ın dünya etrafındaki yörüngesindeki dönüşü her zaman jilet gibi istikrarlı değildir. Aralarda ufak yavaşlamalar, hızlanmalar olmakta. True node, tüm bu ufak tefek değişimleri dikkate alırken Mean node ise ortalama bir hesap çıkarır.


Geçmiş yıllarda teknoloji ileri değilken Ay'ın düğüm noktasının gerçek değerini bilmek mümkün olmadığından olsa gerek klasik astroloji dünyasında Mean Node kullanılmış. 


Ben de uzun zaman True Node kullandıktan sonra Mean Node'un daha isabetli sonuçlar verdiğini test ederek Mean Node kullanmaya başladım. Vedik astroloji camiası zaten genellikle Mean Node kullanır. 


Gerçek değer varken neden ortalama bir hesabı kullanmaya devam ediyorum o zaman? 


1) Astrolojide aynı konu hakkında yüzlerce farklı yorum bulunabiliyor. Bunların herhangi birini otomatik olarak kabul edemeyen ve test etmeden ilerleyemeyen bir yapım olduğu için zamanla testlerden geçire geçire kendimce bir kanıya varıyorum. Bu yüzden bir konuyu A ekolünden diğerini B ekolünden benimsemiş olabilirim. Kuzey Ay Düğümü 3.evde bulunan bir insanım nihayetinde. Bilgi toplama metotum karmaşıktır 😆 İşte testlerimin sonucunda da ay düğümlerinin Mean node olarak kabulünün daha isabetli olduğuna karar verdim.


2) Node'lar (yani ay düğümleri) doğaları gereği geri hareketli olmalıdır. True Node'da yörüngesel sıra dışılıkların sebep olduğu çok kısa süreli ileri hareket de görülmekte. True Node'un ileri harekette olduğu o nadir zamanlarda yıldız kapılarının, portallarının açıldığını iddia eden bir kitle var. Bu da çok doğal zira zaten düğümlerin ileri hareketi olan anlar nadirdir. 

Ay düğümleri nadiren ileri harekette olduğu için ay düğümleri ileri olan çok az insan vardır. Nüfusa oranları az olsa da bu kişilerin astroloji ilgileri yüksek olabildiği için onlarla bireysel olarak karşılaşma oranım oldukça fazlaydı diyebilirim. Bu kişiler genellikle spiritüel manada oldukça ileri seviyede, mistik deneyimleri olan insanlardı. 

Ay düğümleri tutulmalara yakın zamanlarda ileri harekette olabiliyor. Bu anlarda doğum haritasında düğümleri ileri olmayan kişiler bile kendi normallerinden daha fazla spiritiüel deneyimler yaşayabiliyor veya bunların arayışına girebiliyor.  


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder