Güneş, Merkür ve Mars Kavuşumu

8-9 Ekim 2021'de Güneş, Mars ve gerileyen Merkür vedik düzende Başak burcunda, Hasta nakşatrasında kavuşum yapıyorlar. 


Güneş, Merkür ve Mars'ın üçlü kavuşumları rahatsız edici iletişime sebep olabilir. Hızlı ya da heyecanlı konuşmak, özellikle de öfkeliyken kırıcı konuşmaya sebep olabilir. Bu üçlü kavuşum benim doğum haritamda da mevcut olduğundan olsa gerek nefes almadan konuştuğumu, beni dinleyenleri yorduğumu çok duyuyorum 🙈


Bu kavuşum sadece heyecanlı bir tonda konuşmaktan ibaret olmuyor elbette. Provokatif fikirler ortaya atmaya, karşı tarafı sadece kızdırmış olmak için kızdırmaya da oldukça açıktır.


Bu üçlü kavuşum kısa seyahatleri de tetikleyebilir. Merkür gerilediği için de ertelenmiş seyahatlere çıkılabilir. Kızgın tondaki iletişim de geçmiş bir konuya dair olabilir. Eski defterleri açıp eski yaraları kaşıma, eski hesapları sorma eğilimimiz olabilir. 


Kavuşumun gerçekleşeceği nakşatra Hasta nakşatrası, el ile sembollenir. Elden ele aktarılması sebebiyle özellikle paranın sirkülasyonu ile alakalı durumlarda öfke yoğunlaşabilir. Bu durumla alakalı biçimde para piyasaları, finans, muhasebe, bahis gibi alanlarda gerginlik söz konusudur. Hasta nakşatrası hakkından azına razı gelen, bu konuda ses çıkarmayan işçidir de. Buradaki üçlü kavuşum maaşa zam istemeyi, geçmiş alacakları talep etmeyi, hakkını aramayı da içerir. 


El ile sembollenen nakşatradaki bu zorlu kavuşumda haliyle ellerimize dikkat edelim. El yaralanmaları, eldeki tırnak/cilt sorunları da ortaya çıkabilir. 


Hasta nakşatrasının sembolü 'el' olduğu için şifası da reiki tarzı şifa metotlarıdır. Bu günlerde Güneş, Merkür ve Mars Hasta nakşatrasında kavuşurken reiki çalışmalarından fayda görebiliriz.


El, iskambil oyunlarında oyuncuya düşen kartlardır. Günümüzde riskli alanlardaki yatırım portföyü de 'el' sayılabilir. Piyasaların riskinin artması veya kendi portföyümüzün riskini artırmak beklenebilir.


Nakış işlemek, örgü örmek, marangozluk yapmak, boya/çizim yapmak, saç kesmek, dikiş yapmak, yemek pişirmek, aletsiz temizlik yapmak vb 'eline sağlık' denebilecek her türlü faaliyet stres azaltmaya iyi gelecektir.


Bu kavuşum 1976-1978 doğumluların Plütonlarının, 1971-1972 doğumluların Uranüslerinin, 1949-1950 doğumluların Neptünleri üzerinde gerçekleştiği için bahsedilen etkilerin zorluklarını daha çok yaşayabilir.


Not: Hasta nakşatrasının bölgesi vedik düzende 10°00-23°20 Başak, batı astrolojisine göre 4°00-17°20 arası Terazi burcuna denk gelir. 


yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

6 yorum:

  1. İyi akşamlar Yeşim Hanım, üçlü gezegen kavuşumlarını yorumlamak epey zor.Kızımın 7. evinde akrep burcunda Güneş- Venüs - Mars kavuşumu var. 7.ev girişi terazi...Bu kavuşum ne anlatıyor, yorumlarsanız sevinirim.🤗🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey daha var:
      maddi açıdan güzeldir bu üçlü kavuşum.

      Sil
  2. Üç gezegen bir burçtaysa orası inanılmaz önem kazanır. Hayatında ilişkiler ana gündemdir. Venüs, Güneş ve Mars arasındaysa kıstırılmış olur ve en zor kombinasyon budur. Güneş = ego, Mars =baskınlık, Venüs de uyumdur. Venüs, Güneş ve Mars'la uyumlu değildir. İlişkilerinde ego savaşları, birbirine üstün gelmeye çalışma gibi problemler yaşatabilir. Venüs en gerideyse en rahatı. Geride olan gezegenler daha baskındır.

    YanıtlaSil
  3. En geride Mars..Mars 8°akrep, Güneş 12°, Venüs 14°akrep..
    7. evde Güneş kavuşumu venüsü ve marsı yakıyor.Eşiyle sorun oluşturur mu?
    Değerli vaktinizi alıyorum ama cevaplarsanız çok sevinirim.❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Mars baskınken ilişki sorunları çok muhtemeldir.
      İlişkilerde standardının çok yüksek olması, standart geçilince de üstünlük sağlama temelli gerginlikler yaşanması olasıdır.

      Sil
  4. ❤🌹Çok teşekkür ederim. Değerli yorumlarınız geleceğimizi planlamada bize rehber olacak.🏵🌺🌸

    YanıtlaSil