Yücelmiş Gezegenlerle Kendi Burcundaki Gezegenler

Bir gezegenin yücelmesi diğer etkilerden bağımsız olarak o gezegenin iyi çalıştığı manasına gelir. Zararlı bir gezegen bile yücelse o gezegene ait faydalı konuları güçlendirir.


Örneğin yücelmiş Satürn ile kişinin zorluklara dayanması, onların üstesinden gelmesi, pes etmemesi, hak ettiğini düşündüğünden daha kirli veya zor işleri de yapması gerektiğinde yardım görür, şansı açılır.  


Yücelmiş Mars ise agresif enerjisini daha pozitif alanlara kaydırabilir. İyi bir teknik adam, iyi sporcu, iyi hesap bilen, iyi asker olabilir. Bunları olurken o da şanslıdır. Bu özelliklerini geliştirecek ortamı sağlanır. 


Yücelmiş gezegenler, kuvvet olarak kendi burcundaki gezegenlere göre daha yukarıda kabul edilseler de ben kendi burcundaki gezegenlerin enerjisini daha 'rahat' bulurum.


Yücelmiş gezegenleri misafir gibi düşünebilirsiniz. Misafir bulunduğu evde özenle ağırlanır. İstek ve ihtiyaçları ayağına getirilebilir. Ama misafir o evde rahat hareket edemez. İhtimam görse de bacaklarını uzatıp yatamaz ya da evin her tarafında rahatça gezinemez. Gözler hep onun üzerindedir. Ağzından çıkacak her şey dikkatle dinlenir. Yaptığı hareket dikkatle gözlenir. Sahnede olmak gibi bir şeydir. 


Gezegenler kendi burçlarında ise kendi evlerinde gibidir. Gözler üzerinde değildir.  İstediği gibi hareket edebilir. Hareket alanı daha geniştir. Yücelmiş gezegen kadar ihtimam görmeyebilir veya her istediği hemen sağlanmayabilir ama zaten kendi kendine yetme becerisi gelişmiştir. 


Bu tabii şahsi bir bakış açısı. Her işini kendi şartlarında kendi ortamında halletmek isteyenlerin tercihi yücelmiş yerine kendi burcundaki gezegen olabilir. 


Ay, Boğa burcunda yücelir; Yengeç'te kendi evindedir.

Güneş, Koç burcunda yücelir; Aslan burcunda kendi evindedir.

Merkür, Başak burcunda yücelir; İkizler ve Başak burçları kendi evidir.

Venüs, Balık burcunda yücelir; Boğa ve Terazi burçlarında kendi evindedir. 

Mars, Oğlak burcunda yücelir; Koç ve Akrep burçlarında kendi evindedir.

Jüpiter, Yengeç burcunda yücelir; Yay ve Balık burçlarında kendi evindedir.

Satürn, Terazi burcunda yücelir; Oğlak ve klasik astrolojide Kova burçlarında kendi evindedir. 


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder