Aslan Kapısı

Her sene 8 Ağustos'ta Aslan Kapısı portalının açıldığı ve o gün Sirius yıldızı ve Güneş'in belli bir aralıkla hizalanması sayesinde frekansların yükseldiği, manevi dünya ile maddi dünya arasındaki örtünün inceldiği söyleniyor. Bu hizalanma sayesinde ruhsal düzeyde yükseliş ve enerjilerin temizlenmesiyle maddi dünyada da fırsatlar yakalayacağımız söyleniyor.


Sirius ve hizalanması eski Mısırlıların, masonların ve başka birçok kültürün önemli girişimlerini başlatmak için kullandığı kozmik bir olaydır. Bu hizalanma için sanıyorum numerolojik olarak da avantajlı sayıldığı için 8 Ağustos (8-8) tarihinin sabit olarak seçilmiş olması tarihin olayla bağlantısını koparmaktadır.


Oysa yıldızların işin içinde olduğu kozmik olaylar kullandığımız Gregoryen takvimini takip etmeyebildiği gibi bir yıldızın yükselmesi coğrafi konuma göre de önemli ölçüde değişir.


Aslan Kapısı olarak adlandırılan kozmik olay, Sirius yıldızının Güneş'ten daha erken yükselmeye başladığı, böylece çıplak gözle seçilebildiği, Güneş'in parlaklığının ardında kaybolmuşluğunun sona erdiği gün ise o gün 2021'de güney illerimizde 8 Ağustos'ta gerçekleşirken 41° kuzey enlemlerinde (İstanbul'a yakın enlemlerde) 12 Ağustos'ta gerçekleşecektir. Kuzeye gittikçe Sirius daha geç bir tarihte yükselecektir. Mesela Berlin civarında 24 Ağustos'ta bu gerçekleşir. 


Bu tarih Eski Mısırlılardan beri dünyanın ekseninin kayması sebebiyle Temmuz başından günümüzde Ağustos ortalarına kadar değişti. Sanıyorum Aslan burcu günlerinde olduğumuz için de bu olaya Aslan Kapısı ismi verilmiştir. Aslan burcu ifadesi mevsimsel bir ifade olduğu için bir sabit yıldızın hizalanmasına uygun değildir zira eksen kayması devam ederek birkaç asır sonra bu hizalanma güney bölgelerde Başak burcunda gerçekleşmeye başlayacak. Kuzey enlemlerinde zaten Başak burcunda gerçekleşmekte.


Büyük Köpek Takımyıldızında bulunan Sirius için Köpek Kapısı daha uygun bir isim olabilirdi ama o da Aslan Kapısı kadar kulağa gösterişli gelmiyor 🙃 Aslan kapısı denince eski sarayların girişlerindeki aslan heykelleri aklıma geliyor. Görkemli bir yere giriş yapmak üzere olma hissi heyecan veriyor.


Mitleri, ritüelleri, okültü çok sevsem de astronomik zamanlamasıyla örtüşmeyen faaliyetlere ve bunların etrafındaki popüler heyecana uzağım. Ayrıca astroloji hayatımın önemli bir parçası olsa da hala iflah olmaz bir şüpheciyim (skeptikim).


Sirius'u çıplak gözle görmenin ismiyle ilgilenmeyip sadece doğru zamanda ritüellerini hayata geçirmek isteyenler ya Ağustos'un ilk günlerinden itibaren her sabah gün doğmadan Sirius'un yükseldiğini gözleyerek bulmalı ya da bulundukları enleme göre belirlenmiş tarihleri kullanmalılar. 

Bazı uygulamalar bu hesabı yapsa da hesaplanmışları listeleyen web sayfaları oluyor. Kuzey enlemlerine göre Sirius yükselişi tarihleri için bir adres: https://cayelincastell.com/sirius-star-magic/


yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder