10 Haziran 2021 Güneş Tutulması

10 Haziran 2021'de Türkiye saati ile 14:00 civarında batı astrolojisinin kullandığı
mevsimsel zodyaka göre İkizler burcu 19°47'de; vedik astrolojinin kullandığı yıldızıl zodyaka göre 25°37' Boğa burcunda, Mrigasira nakşatrasında Güneş Tutulması gerçekleşiyor. 

Güneş tutulması, gerileyen Merkür'le kavuşum, gerileyen Satürn'le üçgen yapıyor. Güneş tutulması anında navamsa (D9) haritasında tutulma Mars ve Merkür'le aynı burçta ve Venüs, Jüpiter ve Satürn'den görünüm almakta. Bu kadar çok gezegenin dahil olduğu tutulmalar genellikle diğer tutulmalara nazaran daha etkilidir, yani diğerlerine nazaran daha büyük gündemler getirebilir. 

Tutulmanın gerçekleştiği Mrigasira nakşatrası kararlılık ve odaklanma gerektiren konularda zayıftır. Sık fikir değiştirmeye, eski kararlara sıklıkla geri dönmeye, her yeni gelişmede odağını değiştirmeye bu nakşatrada çok rastlanır. Meraklı bir nakşatradır ve yeni şeyler deneyimlemeye çok isteklidir. Tutulma esnasında gerileyen Merkür'ün doğası da karar, fikir değiştirmeye müsaittir. Bu yüzden bu tutulmanın gündemi sizin için her neyse bunun değişebilir olabileceğini, mevcut gündeme başka bir gündemin daha eklenerek ikilik oluşturabileceğini hatırlatmalıyım. 

Örneğin, tutulma işinizle ilgili bir alanda gerçekleşiyorsa iki iş arasında kalabilirsiniz. İkisini birden aynı anda değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Gerileyen Merkür bu işlerin en azından birinin geçmiş bağlantılarınız üzerinden gelebileceğine işarettir. Eskiden çalıştığınız yere dönmek veya eskiden beraber çalıştığınız birinin aracılığıyla bir iş fırsatının doğması gibi. Bu durum geçmişte görüşmeler yaptığınız ama sonuçlanmadan havada kalmış işlerin de hızla sonuçlanmasına sebep olabilir. Navamsa haritasında tutulmanın Mars ve Merkür arasında olması özellikle geçmişi olan, geçmişte tıkanmış gündemlerin tutulmayla beraber hızla sonuçlanmasına sebep olabilir. Satürn etkisi uzun vadeyi, Jüpiter ve Venüs etkisi de tutulma gündeminin maddi ve manevi manada avantajlı ve keyifli olabileceğine işarettir. 

Güneş tutulmasının burçlara etkilerinden Youtube'da Haziran 2021 videolarımdan takip edebilirsiniz. 

Güneş tutulması, Kuzey Amerika'dan, Avrupa'nın batı ve kuzeyinden, Rusya'dan ve Orta/Kuzey Asya'dan gözlemlenebilecek. Tutulmanın rotasının dünya haritası üzerinde simulasyonu için tıklayabilirsiniz

Tutulmanın gerçekleştiği Mrigasira nakşatrası vedik düzende 23°20' Boğa burcundan 6°40' İkizler burcuna dek sürer. Bu bölge batı astrolojisinde yaklaşık 19° İkizler burcundan 3° Yengeç burcuna dek sürer. 





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder