Mars Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu

Girişim, aksiyon ve hırsın gezegeni Mars, ihtiraslı Kuzey Ay Düğümü (rahu) ile vedik düzende 22 Şubat'tan 13 Nisan 2021'e dek Boğa burcunda.  Bu ikilinin kavuşumda olacağı 24 Mart ile 30 Mart aralığı ise en etkin oldukları dönem olacaktır. 

Mart ayında her ikisi de Rohini nakşatrasında olan Mars ve Rahu materyal ve tensel arzuları gerçekleştirmek adına agresif olacaktır. Uzun zamandır var olduğunu bile unuttuğunuz arzulu ateşler yeniden yanmaya başlayabilir. Her etkinin aydınlık tarafı ve karanlık tarafı vardır. 

Bu etkinin aydınlık tarafında hevesli ve girişken olabilirsiniz. Belki yıllardır kendinizi aşka kapatmıştınız. Belki işinizde herşey için artık çok geç diyerek emekliliğiniz için gün sayıyordunuz. Belki bizden geçti artık diyerek daha çok gençlere yakıştırılan arzulu, hevesli tavır, davranış veya girişimlerden kendinizi sakınıyordunuz. İşte Mars ve Rahu'nun özellikle yakınlaştığı Mart'ın son haftasında öldüğünü sandığınız duygularınız bir gelişmeyle yeniden alevlenebilir. Gençlere taş çıkartan tutkularla hareket edebilirsiniz. 

Etkinin karanlık tarafında ise fazla ısrarcı olabilir ve ufak aksiliklerde bile huzursuz ve geçimsiz davranabilirsiniz. Size yapılan her itiraza haddinden fazla tepkiyle karşılık verebilirsiniz. Özellikle ikili ilişkilerde hızla tartışma zeminine çekilebilir ve ortak noktada buluşmaya çalışmak yerine tartışılan konudan sıyrılıp karşı tarafın konuyla ilgisi olmayan zaaflarını veya eksikliklerini gündeme getirebilirsiniz.  

Bu etkiden avantajlı çıkmak için mantıklı ve barışçıl davranmak önerilir. Hazır hevesiniz ve iştahınız artmışken hedefe odaklanmak ve üzüm yemek dururken bağcıyla uğraşmamak önerilir. 

Zararlı gezegenlerin doğum haritasında 3, 6, 10, 11 gibi evlerde olması bu etkinin aydınlık tarafında kalmayı daha çok destekler. Bu durumda vedik düzende Balık, Yay, Aslan, Yengeç (batı sisteminde ise Koç, Oğlak, Başak ve Aslan) burçları arzu ettikleri şeyi gerçekleştirmek adına avantaj yakalayabilir. Bu evlerde zararlılar verilen emeğin karşılığını almanızı kolaylaştırır. Bu kavuşumu 8. ve 12. evlerinde karşılayan vedik Terazi ve İkizler (batı sisteminde Akrep ve Yengeç) ise huzursuz zamanlar geçirebilir. 

Kavuşum sürecinde dünyada savaşlar veya çatışmalar artabilir. Rohini nakşatrasının alanındaki bankacılık, finans piyasaları, kozmetik, moda, sanat, tekstil, tarım ve gıda sektörlerinde istikrarsız gelişmeler, fiyatlarda ani iniş çıkışlar yaşanabilir; bu sektörlerde tartışmalar yaratan uygulamalar başlayabilir.  



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder