28 Mart Dolunayının Cazibesi

28 Mart 2021 dolunayı batı astrolojisine göre 8° Terazi, vedik sistemde 16° Başak burcunda, Hasta nakşatrasında bir dolunay gerçekleşiyor. 

Herşey önce bir hayalle ya da bir düşünceyle başlar. Sonra gerçek bir motivasyonumuz varsa bu hayali gerçekleştirmek için, yani fiziki dünyada somut hale getirmek için yola koyuluruz. Hasta nakşatrasının sembolü olan ELLER, soyutu somuta çevirmek için gerekli en temel malzememizdir. Elimizle yazarız, çizeriz, keseriz, doğrarız, biçeriz, dikeriz, ekeriz. Hasta nakşatrasındaki bu dolunay, hayal edileni titizlikle, özenle  gerçekleştirme enerjisi taşır. 

Her ay bir dolunay oluyor ama bu seferki dolunayın enteresan bir özelliği var. Belki biraz teknik bir açıklama olacak ama yine de meraklısına bu enteresan özelliği anlatmak isterim.

Bir doğum haritasında yükselen yöneticisi harita yöneticisi kabul edilir. Doğum haritasındaki gezegenlerin burç yöneticileri olduğu gibi nakşatra yöneticileri de vardır. Örnekle daha iyi açıklayabilirim belki.

Diyelim yükselen vedik düzende 15° Yay olsun. Purvashadha nakşatrasında bir yükselen var demektir. Purvashadha'nın yöneticisi Venüs'tür. Yani bu haritanın nakşatra yöneticisi Venüs'tür. 

28 Mart dolunayında yükselen ne olursa olsun, yani dolunay anında dünyanın neresinde olursak olalım, her nakşatra yöneticisinin yolu Ay'a çıkmaktadır. Bu yüzden de enteresan bir dolunaydır. 

Dolunay esnasında, dolunayı her nerede karşılıyorsak o noktadaki:

  • Yükselenin yönetici nakşatrası Satürn'se, Satürn şu ara Ay yönetimindeki Sravana nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Rahu'ysa, Rahu şu ara Ay yönetimindeki Rohini nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Mars'sa, Mars şu ara Ay yönetimindeki Rohini nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Ay'sa, Ay bu dolunayda yine Ay yönetimindeki Hasta nakşatrasındadır. 


Yükselenin yönetici nakşatrası Ay yönetiminde olmayan bir nakşatrada olsa bile o nakşatranın yöneticisi; yani yöneticinin yöneticisi muhakkak Ay olacaktır. 

Yani,

  • Yükselenin yönetici nakşatrası Güneş'se, Güneş, bu dolunay esnasında Satürn yönetimindeki Uttarabhadrapada nakşatrasında olacak. Satürn de şu ara Ay yönetimindeki Sravana nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Venüs'se, Güneş, dolunay esnasında Satürn yönetimindeki Uttarabhadrapada nakşatrasında olacak. Satürn de şu ara Ay yönetimindeki Sravana nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Jüpiter'se, Jüpiter, dolunay esnasında Mars yönetimindeki Dhanishta nakşatrasında olacak. Mars de şu ara Ay yönetimindeki Rohini nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Merkür'se, Merkür, dolunay esnasında Jüpiter yönetimindeki Purvabhadrapada nakşatrasında olacak. Jüpiter dolunay esnasında Mars yönetimindeki Dhanishta nakşatrasında olacak. Mars de şu ara Ay yönetimindeki Rohini nakşatrasındadır. 
  • Yükselenin yönetici nakşatrası Ketu'ysa, Ketu, dolunay esnasında Merkür yönetimindeki Jyestha nakşatrasında olacak. Merkür dolunay esnasında Jüpiter yönetimindeki Purvabhadrapada nakşatrasında olacak. Jüpiter dolunay esnasında Mars yönetimindeki Dhanishta nakşatrasında olacak. Mars de şu ara Ay yönetimindeki Rohini nakşatrasındadır. 


Özetle, kısa ya da uzun yoldan da olsa her gezegen bu dolunayda Ay'ın konusunda, Ay'ın planı etrafında toplanacaktır. Bu plana destek olacaktır. Bu yüzden bu dolunay herkesin hayatında bazı düşünceleri, hayalleri, planları gerçekleştirme, ortaya çıkarma, somutlaştırma adına önemli ve bu manada çok da kuvvetli bir dolunaydır. 

Bu özellikten de başka, 28 Mart dolunayı, 30 Kasım 2020'deki Ay tutulmasını tetikleyen, bu tutulmaya tam üçgen yapan bir derecede gerçekleşiyor. Bu da bu dolunayın geçen Kasım sonundaki tutulmanın etkileriyle de alakalı olabileceği manasına gelir. 

Herkesin hayatında uzun süredir düşünce, planlama kalmış şeyleri gerçekleştirmek adına senenin en önemli dolunayı olacaktır. Bu dolunayın etkileriyle çok titizlenebilir ve kılı kırk yarabiliriz. Detaylarda çok boğulmadan yola çıkmak önerilir. 

Bu dolunayın hangi burca nasıl etkileri olduğunu Mart 2021 videolarımda bahsettim. Herkesin yüksek hayrına sonuçlara vesile olmasını dilerim. 


Yeşim Arpat





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder