Astrolojide İsyanlar

Bugünlerde ABD'de protestolar yoğunlaştı. (Vedik) Kova burcundaki Mars sürecinde protestolar yoğunlaşabilir. Mars geçen sefer Kova burcundayken 17 Kasım 2018'de Fransa'da Sarı Yelekliler isyanları başlamıştı.

Normal şartlar aldında Mars'ın Kova'da olması toplu toplumsal gerginlik gösterileri tetiklese de olayların büyümesi, tüm dünyayı ya da geniş bir coğrafyayı etkilemesi için başka gezegenlerin ve görünümlerin de olması gerek.

Bugünlerdeki protestoları bu manada önemsiyorum zira bu sefer ay düğümleri de - yani tutulmaların yönü de isyanları pekiştiren cinsten.

18 Aralık 2010'de başlayan Arap Baharı da geniş coğrafyalarda büyük isyan ve dönüşümleri tetikledi. Ay düğümleri 9.5 senede bir yarım dönüş yaparlar. 18 Aralık 2010'un üzerinden de 9.5 sene geçti.

18 Aralık 2010'da Tunus'ta bir gencin kendini yakarak polis şiddetini ve haksızlıkları protesto etmesiyle Arap Baharı diye adlandırdığımız olaylar zinciri başladı. 2012 Şubat'ına dek yaklaşık 15 aylık sürecin sonunda Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da büyük yöntemimsel değişimler yaşandı. Hatta Türkiye'nin de göçmenleriyle uğraşmak durumunda kaldığı Suriye iç savaşı da böylelikle tetiklendi.

21 Aralık 2010'da yine bugünküne benzer şekillerde (vedik) Yay/İkizler, Mula/Mrigasira nakşatraları ekseninde Mrigasira 4. ayakta ay tutulması yaşandı.
21 Haziran 2020'de yine Mrigasira 4. ayakta bu sefer güneş tutulması yaşayacağız. Güney ay düğümü (Ketu) da bu esnada Mula'da olacak.

Arap Baharı isyanlarının iyice pekiştiği 3 Mayıs 2011'den 20 Şubat 2012'e dek Kuzey Ay Düğümü (Rahu) savaşçı ve isyankar Jyestha nakşatrasındaydı.
20 Eylül 2020'den 10 Mayıs 2021'ye dek Ketu Jyestha'da olacak.
14 Eylül-10 Kasım 2020 aralığında Mars da gerileyecek. Ekim ayının ilk yarısı Mars'ın Ketu ile zorlu temasları da olacak. Bu da şiddet dozunu artırabilen bir etkidir.

Arap Baharı esnasında Rahu Jyestha'dayken bu sefer, 2020'de, Ketu Jyestha'da.
Rahu da Ketu da bir bütünün farklı yüzleridir. İkisi de Jyeshta'da agresiftir ve fakat Rahu çok daha heyecanlı, hedef odaklı ve atılganken Ketu daha gözlemci ve yavaştır.

Rahu Jyestha düşman bellediğini hızlıca yenmek isterken, çabuk alevlenip çabuk da dinebilirken Ketu Jyestha yenmek/yenişmekten çok hesap sormak ister. Öfkesi uzun süre düşük dozda da olsa sürer gider.

Ketu Jyestha'dayken kazandığına kolay kolay ikna da olmayabilir. Bir noktada kavganın/mücadelenin kendisi bir yaşam biçimi olur, korkusuzlaştığı için somut tehlikeleri fark etmeyebilir ve hatta ne için mücadele ettiğini bile unutabilir.

2001 yapımı Kara Şahin Düştü (Black Hawk Down) filmindeki Çavuş Hoot karakteri adeta Ketu Jyestha'yı tanımlamaktadır.

Çatışma görevinin ve çatışmanın kendisinin bir yaşam biçimi oluşuna dair şöyle bir ünlü repliği vardı Hoot'un :
"Ne mi düşünüyorum? Ne düşündüğümün bir önemi yok.
İlk kurşun kafanı sıyırdıktan sonra zaten siyaset de onun gibi birçok (düşünceli / stratejik) b*k da zihninden uçup gidiyor. Kafanı yoracağın hiçbir şey kalmıyor."


Yeşim Arpat
yesimarpat@astrocevap.com

















Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder