Merkür Kuzey Ay Düğümü Kavuşumu

28 Mayıs 2020'de Merkür ve Kuzey Ay Düğümü (Rahu) tam kavuşum yapıyor. 25-30 Mayıs aralığında kavuşum etkileri yoğun hissedilebilir. 

28 Mayıs kavuşumu Mrigasira nakşatrasında (sabit yıldızları kullanan batı astrologlarınca Betelgeuse yıldızına yakın) gerçekleşiyor. Kavuşum, vedik sistemde 5°05', batı sisteminde 29°13 İkizler burcunda gerçekleşecek. 

Mars etkisindeki Mrigasira yıldızına Merkür ve Rahu eklenmesi, adeta Mars, Merkür, Rahu kavuşumu gibi etkilere sebep olabilir. 
Betelgeuse yıldızı da zaten Mars ve Merkür doğasındadır. 

Bu kavuşumun hızlı düşünmek, hızlı karar almak ve pratik olmak gibi avantajları varken hızın ve pratikliğin abartılması durumunda düşüncesizce alınmış ani kararlarla ve baştan savma yapılmış işlerle de başbaşa kalabiliriz. 

Sözlü iletişimde veya alet/araç kullanırken, işler istediğimiz hızda ilerlemediğinde agresif olmak olasıdır. Özellikle yükseleni Merkür yönetimiminde olan İkizler ve Başak burçları için zihinsel stres artabilir. 

Merkür'ün İkizler burcunda olması iyi yazılar yazmayı, kendimizi iyi ifade etmeyi artırır. Zihninizde bin tilki dönüyorsa en iyisi bir şeyler yazmak olurdu. Kitap/hikaye yazmak, blog yazmak, günlük yazmak, vb aktiviteler zihinsel stresi azalttığı gibi özellikle yaratıcı işler yapan kişiler için parlak fikirlerini geliştiren bir aktiviteye de dönüşebilir. 


Yeşim Arpat




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder