22 Mayıs 2020 Yeniayı

22 Mayıs 2020'de batı astrolojisinde 2°04' İkizler, vedik sistemde 7°56' Boğa burcunda, Krittika  nakşatrasında, Mars'tan kare, Jüpiter ve Satürn'den üçgen görünüm alan yeniay gerçekleşecek. Yeniay en etkin görünümü Satürn'den almaktadır.

Kesmek, kestirip atmak, özünü bulmak için gereksiz detaylardan kurtulmak, eleştirmek gibi enerjiler taşıyan Krittika nakşatrasındaki yeniay önümüzdeki ay boyunca zararlarımızdan kurtulmaya ve asıl değerli olanı keşfedip onunla ilerlemeye çalışacağımız ve bu esnada olanı biteni, çevremizdekileri bolca eleştireceğimiz manasına gelir.

Yeniayın Jüpiter ve Satürn'den üçgen görünüm alması zararlardan arınmak adına daha disiplinli; Mars görünümü ise daha keskin bir yapıda olacağımız manasına gelir. Görünüm yapan gezegenler arasında Satürn'ün öne çıkması uzun vade planlamalarını ve disiplini öne çıkarır.

Bize zarar veren ya da gereksiz oyalayan kişiler, nesneler, durumlar, düşüncelerden arınmak adına keskin, pratik ve disiplinli kararlar alabiliriz. Oyalanmak söz konusu bile olamayacak kadar hedefli, kararlı, hareketli ve bağımsız olmak isteyeceğiz. Önümüze engel çıkarsa sert bir şekilde engeli def etmek de olası tepkilerdir.

Kuzey ay düğümünün (Rahu) trajik bir yıldız olan (mean node hesabına göre) Ardra'dan da mean 20 Mayıs'ta çıkarak Mrigasira'ya geçmesi salgından sonra toparlanma için sinyalleri güçlendiriyor. Rahu, Mrigasira'dayken sıklıkla değişen bilgilere maruz kalacağımız için ilk duyduğumuz her şeye itimat etmemekte fayda olabilir. Sıkça değişen bilgiler sinir bozucu da olabilir.

Mrigasira'da Rahu'dan başka Venüs ve Merkür'ün de varlığı artık eğlenmek, özgür olmak, özellikle doğada olmak konusunda ısrarcı olunabileceğini gösteriyor. Krittika yeniayı da kural tanımazlığı ve kendi doğrumuzda diretmeyi çoğaltan bir yapıda olduğu için özgürlüğümüzü kısıtlayan kurallara ve tedbirlere kulak asmayabileceğimizin de bir işaretidir.

Yeniay esnasında Venüs ve Merkür de vedik sistemde Boğa burcunda olacak. Bir burçta dört ve daha fazla sayıda gezegen birikmesi stres yaratabilir. Boğa'daki stres zemin, güvenlik, gıda, finans alanlarında sıkıntıyı ve zararı işaret eder.

Yeniayda şifalı ritüeller uygulamak isteyenler için mum ya da şömine ateşi yakarak, ateşe bakarak dilenen şeyleri düşünmek önerilebilir. Krittika'nın mitolojik tanrısı ateştir (agni). Ateş gibi gerek duyulmayanı yakarak, kül ederek öze ulaşır.


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder