Mars Kova Burcunda (Vedik Astroloji)


4 Mayıs ila 18 Haziran 2020 aralığında Mars vedik sistemde Kova burcunda olacak. 



İdealist, toplumcu, liberal, hümaniteryen ve mucit bir burç sayılan Kova'daki Mars teknolojik icatları desteklerken toplumsal alandaki gergin ve öfkeli tutumları tetikleyebilir. Grevler, isyanlar, protestolar yaygınlaşabilir. Arkadaşlarımızla gerginlik yaşamamız da olasıdır. 


Mars, 14 Mayıs - 3 Haziran aralığında Satabhisha (Satabişa) nakşatrasında, Kuzey Ay Düğümü (rahu) yönetiminde olacak. Sınırlanmaktan hoşlanmayan Satabhisha'daki Mars esnasında toplumsal stresler artabilir. Dünya genelinde protestolar yaygınlaşabilir. 

'100 doktor' sembollü Satabhisha iyileşmeyi de gösterir. Covid19 sürecinde iyileşme hızını artırır. Salgınla alakalı teknik destekler artabilir, testler veya tıbbi cihazlarla kolay tespit ve uygulamalar gelişebilir. 

Okyanuslar ve büyük denizleri de kapsayan Satabhisha'daki Mars esnasında deniz, tanker kazaları veya denizlerde askeri gerilimler yaşanabilir. Özellikle 8-18 Mayıs döneminde Rahu'dan da görünüm alacak olan Mars aşırılıkları, şiddeti, takıntılı davranışları, sakarlıkları artırabilir. 15-16 Mayıs döneminde Mars'a kavuşan Ay'la beraber zirve yapabilir.

Sinema, film, televizyon yapımları gibi da Satabhisha'nın etkisindedir. Bu süreçte askıya alınmış sinema, film, dizi, tv programlarının çekimlerine de yeniden başlanabilir. 

13 Haziran'da Mars, Neptün'le de kavuşum yapacak. 11-15 Haziran sürecinde takıntılı, saplantılı, bağımlı düşünceler artabilir. 

3-23 Haziran'da Purvabhadrapada nakşatrasında ilerleyecek olan Mars cesareti artırır. Protestolara otoritelerden sert karşılıklar gelebilir. Yapılan bir hataya da sert karşılıklar alınabilir. 

Güncel Mars'ın 3, 6, 10 ve 11.evlerden ilerlemesi ilgili evlerde zararlı gezegen yokluğunda faydalıdır. Yükselen burçları (vedikte) Koç, Boğa, Terazi ve Yay olanlar hızlı yol almak adına avantajlı olabilirler. Diğer burçlar ise gerginlik yaşamaya daha müsaittirler. 


Not: Batı astrolojisindeki derecelerinizi Vedike çevirmek için batı derecelerinizden 24° eksiltebilirsiniz. Vedik doğum haritası çıkarmak için yapmanız gerekenleri öğrenmek için tıklayabilirsiniz. 


Yeşim Arpat




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder