Fazla Zeka: Merkür, Uranüs, Kuzey Ay Düğümü

Rahmetli anneannem aykırı davranışları olanların aykırı davranışlarının sebebini 'fazla zekaya' bağlardı. Ona göre insanlar fazla zekadan isyan eder, fazla zekadan sıradışı işlere ve ilişkilere girerdi. Bu yüzden de başlarını belaya sokarlardı. Fazla zeka iyi bir şey değildi. 

O zamanlar onun fazla zekayla olan mesafeli ilişkisinin detaylarını irdeleyememiştim. Gençtik. Kuzenlerimle onun görüşlerine kikirdeyip geçerdik. 

Anneannemin kast ettiği şeyi astrolojide Kuzey Ay Düğümü (Rahu)'dan fark edebiliriz. Rahu, aşırılıkların noktasıdır. Doğum haritasındaki Rahu özellikle Merkür ve Uranüs'le çok yakın kavuştuğunda veya çok yakın üçgen yaptığında anneannemin fazla zekileri ortaya çıkabiliyor. 

Merkür'ün Rahu'dan bağımsız, Uranüs'le kavuşumu da, Merkür'ün Rahu'nun yönetimindeki nakşatralarda olması da bahsettiğim kavuşuma benzer etkiler ortaya çıkarabiliyor. Ardra, Swati ve Satabişa nakşatraları Rahu yönetimindedir. Merkür'ün bu nakşatralarda olması kişinin hayatına sıradışı kişileri, işleri ve olayları kolaylıkla dahil etmesine sebep olabiliyor. 

Bu sıradışılık muhafazakar bir anneanne bakış açısıyla başa bela olarak nitelendirilebilse de bu kişilerin oldukça farklı, değişik, enteresan, dahiyane, parlak fikirleri veya teknik, analitik, sözel becerileri olabiliyor. Hem zihnen hem de bedenen özgür ve bağımsız kişilerdir. Çoğunluktan farklı şeyler düşünüp hayata geçirebilirler. 

Ardra, Swati ve Satabişa üçü de vedik sistemde hava gruplarının 6°40 - 20°00 dereceleri arasındadır. Ardra, İkizler'de; Swati Terazi'de, Satabişa ise Kova burcunda bu derecelerdedir. Batı sisteminde ise su gruplarının yaklaşık ilk yarısındadır. 







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

2 yorum:

  1. benim 26 derecede uranüs ve merkür kavuşumu var kovada 27 derecede de şans noktası var. 23 derece ikizlerde de kuzey ay düğümü var. Küçükken çok farklıydım yani zekiydim felan ama büyüyünce gitti galiba :D. Yani üniversite sınavına gireceğim ama hiçbir şey bilmiyorum zuahaha :DDD 18 gün felan kaldı :/

    YanıtlaSil