Plüton 10. Evde


Doğum haritasında Plüton'u 10. evinde yerleşmiş olan biri ancak görevlerini, sorumluluklarını yerine getirirse hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Oysa iş başındaki Plüton, ya kişinin sorumluluklarını yerine getirmesini ya da karşılıklarını almasını engelleyerek kişinin görev bilinci yerine huzur bilinci oluşturmasını sağlar.

10.evinde Plüton’u olan kişiler için görünür, bilinir, itibarlı olmak çok önemlidir. Başarılı olmak konusunda beyni yıkanmış gibidir. Bu yüzden başarmak için oldukça hırslıdırlar. Özellikle Mars etkisi altındaki Plüton başarı yolunda agresifleşebilir. Oysa Plüton kişiye bildiklerini değiştirtmek üzere iş başındadır. Başarı anlayışı zaman içinde, tecrübelerle değişmek durumundadır. Kişi işe yaramadığı halde sorumluluklarına ve itibarına abartılı bir iştahla tutunmaktan vazgeçmeli, daha huzurlu, daha manevi ve daha rahat eylemlere yönelmeli; işi uğruna pek ilgilenemediği ailesiyle daha çok ilgilenmelidir. Bu yerleşim kişiyi başarısız yapacak anlamına gelmez elbette. Bilakis, başarılıdırlar ama doymayan bir başarı iştahına sahip, itibar algısına fazlaca takık olabilirler. Bu yüzden başarılı olsalar dahi dahil olduğu topluluklarda çok da sevilmeyebilirler. Eleştirilere kulak asmadan hedeflerine yönelik yaşayabilirler.

10. evinde Plüton’u olan kişiler mesleklerini icra ederken aşırı kontrolcü olabilir. İşinin en ufak detayına kadar hakim olmak, mikro düzeydeki akışa dahi müdahale etmek isteyebilirler. Bankacılık, muhasebecilik gibi başkalarının paralarını idare eden; cerrahi, madencilik, araştırmacı akademisyenlik veya gazetecilik gibi derinlerden işe yarayanı/yaramayanı çıkaran; veya biraz şaibeli işler içeren Plütonyen denebilecek her meslekte görülebilirler.

Babayı da temsil eden 10.evdeki Plüton kişiye otoriter, kontrolcü veya yönetici pozisyonlarda çalışan bir baba da verebilir. Kişinin babası genellikle evden uzakta, önemli işlerin peşindedir. Babanın çocuğundan büyük beklentileri de olabilir. Bu durumdaki çocuk da babasının kendisine dair geliştirdiği hedeflerin de üzerine çıkmaya, babasını geçmeye meyledebilir. Babası gibi güçlü bir figürü idare eden kişi, yine kudretli başka kişilerden destek de görebilir. Bunun karşılığında bu kudretli kişileri idare etmek, onların sağ kolu olmak gibi görevleri de olabilir. Özetle Plüton’u 10. evde yerleşmiş kişiler başarılı yolunda kudretli kişilerden örnek ve destek alır; kendisi de güce kavuştuğunda hırslı gençlere destek olabilir.  

Plüton 10. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder