Gezegen Savaşı

Vedik astrolojide doğum haritasında Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn gezegenlerinin herhangi ikisi arasında 1°'lik mesafeyle bir kavuşum varsa bu gezegenler arasında Gezegen Savaşı (Grahan Yuddha) var kabul edilir.



Gezegenler farklı burçlarda ve fakat birbirine 1° kadar yakınsa yine savaş var kabul edilir.

Diğer gezegenler ve düğümler savaş çıkaran nitelikte değildir. Örneğin Jüpiter'le Güneş kavuşumu savaş niteliği taşımazken Jüpiter'le Venüs savaştadırlar.

İki gezegen birbirine yaklaştığında gökyüzünde daha kuzeyde gözüken, daha 'yüksekte' olduğu için savaşın galibi olur. Diğer gezegen savaşın kaybedenidir.

Doğum haritasında hangi gezegenin daha kuzeyde olduğunu anlamak için bir astroloji yazılımı kullanmanız işinizi kolaylaştırır. Bir yazılımınız yoksa ücretsiz olarak ancak birkaç aşamada astro.com'dan da öğrenebilirsiniz.


  • www.astro.com 'a girin. 
  • Free Horoscopes tab'ine girin. 
  • Extended Chart Selection'ı seçin.
  • Edit Birth Data'yı seçin ve doğum bilgilerinizi girin. 
  • Ortaya çıkan doğum haritası görüntüsünde isminizin göründüğü kutunun biraz altında "PDF Additional Tables" isimli linke tıklayın.
  • Çıkan tabloda Latitude başlıklı sütun gezegenlerin gökyüzündeki enlem derecelerini belirtir. Derecelerin yanındaki N harfi kuzey, S harfi güney manasına gelir. Kavuşum yapan her iki gezegen de N ise daha yüksek derecedeki galiptir. Her iki gezegen de S ise daha düşük derecede olan galiptir. Biri N diğeri S ise N galiptir. 

Örneğin Merkür'le Venüs 22 Mayıs 2020'de 1°'lik bir kavuşum yaparak bir savaşa girecekler. Venüs, daha kuzeyde olduğu için galip gelirken Merkür yenilecektir.
Arzuların gezegeni Venüs, analitik Merkür'e galip gelecektir. Yani arzular hesapların, çözümün önünde tutulacaktır.

Elbette kavuşumu yapan ikilinin burçları, birbirleriyle geçimleri, diğer gezegenlerden aldıkları görünüm de bu savaşın niteliğini belirleyen önemli unsurlardır.

Merkür ve Venüs birbirlerine dost oldukları için savaşları pek hafiftir. Kavuşumun olduğu burç kavuşumu yapan gezegenlerden birinin kendi burcu veya yüceldiği burçsa yine savaş pek hafiftir. 22 Mayıs 2020'deki Merkür Venüs kavuşumu da vedik sistemde Boğa burcunda, Venüs'ün burcunda gerçekleştiği için hafif etkili bir savaş söz konusudur.

Merkür ve Venüs'ün bu kavuşumu Mrigasira nakşatrasında gerçekleşiyor. Araştırma ve aramanın yıldızında gerçekleşen kavuşum arayış içinde stresi de gösterebilir. Arzu ettiğimiz şeyi aramak ve bulmak konusunda fazla stresli, fikir değiştirip duran bir yapıda olabileceğimiz ve sonunda en mantıklısı yerine en hoşa gideni seçebileceğimiz manasına gelir.

Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder