Rahu Mrigasira Nakşatrasında

28 Eylül 2019'dan 22 Nisan 2020'ye dek Kuzey Ay Düğümü (Rahu) vedik sistemde Ardra nakşatrasında yerleşmişti. Trajedinin yıldızı sayılan Ardra'dan geçen Rahu dünya çapında zorlu durumları hayatımıza getirdi. Rahu, 22 Nisan 2020'de Ardra'dan çıkarak 13 Şubat 2021'e dek Mrigasira nakşatrasında olacak.

Her yıldızının pozitif ve negatif yönleri vardır. Mrigasira yıldızını en iyi tanımlayan özellikler kararsızlık, uzun süre odaklananamak, aynı anda çok farklı şeyle ilgilenmek, ikna olamamak, fikir değiştirmektir. Bilimsel araştırmalar gibi aranarak bulunabilen konularda, deneylerde başarılıdır. Arayışın kendisi Mrigasira için bir yaşam biçimidir adeta. Seyahat etmek, bahçe ve bitkilerle uğraşmak, doğada olmak Mrigasira'nın yöneldiği aktivitelerdir. Rahu'nun bu yıldızdan geçeceği zamanlarda Mrigasiraya has alanlarda (bilimsel araştırmalar, ulaştırma, koleksiyonlar, bitkiler, parklar, ormanlar) artısıyla eksisiyle yoğun gündemler yaşayabiliriz.

Rahu'nun Mrigasira nakşatrasından ilerlediği günlerde bilgiler, haberler, veriler de sıklıkla hatalı olabilir, yalanlanabilir veya tekzip gerektirebilir. Öte yandan kurgu hikayeler, senaryo yazmak adına elverişli zamanlardır. 

Koronavirüs salgınına dair trajik gelişmelerin azalacağına dair umut veren bir astrolojik geçişten bahsediyor olsak da Mrigasira tedirginliğiyle meşhurdur. Virüsün bulaşmasını engellemeye yönelik tedbirlerle de olsa bu süreçte daha hareketli bir yaşantımız olacaktır ve fakat güvenlik tedbirlerindeki uygulamalar sıklıkla değişebilir. Virüsü bitiren net bir gelişme olsa dahi bittiğine ikna olmak zor olacaktır.

Mars yönetiminde olması sebebiyle Mrigasira nakşatrası da agresif olabilir. Yine de Mrigasira, Mars'ın gerginliğinin, agresifliğinin zayıf olduğu; daha çok zihinsel faaliyet ve hobiler etrafında aktif olduğu bir yerdir. Rahu'nun tam karşısındaki Ketu'nun (güney ay düğümü) 19 Eylül 2020'den sonra Jyestha'ya girmesinden itibaren Şubat 2021'e dek tedirginlik ortamı rekabete ve devletlerarası güç savaşına dönüşebilir. Bundan vakti geldiğinde bahsediyor olacağım. 

Mrigasira nakşatrası, vedik sistemde 23°20' Boğa ile 6°40' İkizler burcu arasındadır. Batı astrolojisinde ise yaklaşık olarak İkizler burcunun son yarısındadır (17°29' İkizler ile  0°48' Yengeç arası)


Mrigasira nakşatrasına dair yazım için tıklayınız.


İlgilisine not: Rahu ve Ketu bir gezegen olmadıkları ve hesaplanmış noktalar oldukları için tam olarak kaç derecede olduklarına dair farklı görüşler vardır. Ay'ın Dünya çevresindeki yörüngesindeki hareketinin tam muntazam, nizami olmadığı biliniyor.

Mean node hesabına göre Rahu, Mrigasira nakşatrasına 20 Mayıs 2020'de girecek. Mean node, Ay'ın yörüngedeki hareketini muntazam olarak varsayar.

True node hesabına göre Rahu, Mrigasira nakşatrasına 22 Nisan 2020'de girecek. True node, Ay'ın yörüngedeki gerçek konumuna göre hesaplar. Ay'ın gayrinizami hareketleri de hesaba dahildir. 



Yeşim Arpat


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder