23 Nisan 2020 Yeniayı

23 Nisan 2020'de batı astrolojisinde 3°24' Boğa, vedik sistemde 9°15' Koç burcunda, Ashwini (Aşvini) nakşatrasında, Uranüs kavuşumlu yeniay gerçekleşecek.

Ashwini nakşatrasındaki yeniay önümüzdeki ay boyunca hızlanma ve iyileşme enerjisi taşır. Başlangıç yapmak ve kısa zamanda büyük mesafeler kat etmek için idealdir. Bu yüzden yeni başlangıçlar yapmaya, bu yolda hızlı ilerlemeye ve hızla iyileşmeye başlayacağımız bir aya giriyoruz.

Kuzey ay düğümünün (Rahu) trajik bir yıldız olan Ardra'dan da önceki gün çıkarak Mrigasira'ya geçmesi iyileşmek için sinyalleri güçlendiriyor. Rahu, Mrigasira'dayken sıklıkla değişen bilgilere maruz kalacağımız için ilk duyduğumuz her şeye itimat etmemekte fayda olabilir. 

Yeniayın Uranüs etkisinde olması tıp, iletişim, teknoloji, ulaştırma alanlarında icatlara, buluşlara ve yeniliklere de müsaittir. Ashwini zamanında kurulan ilk meclis de dönemin enerjisine (başlamak, kolları sıvamak, hızlanmak) oldukça uygunmuş. 

Ashwini ayında dikkat edilmesi gereken şey hız ayarı ve hedefin hatırlanmasıdır. Yularından boşanmış atlar gibi koşturmak, hedefi unutup hızın kendisine kapılmak da mümkündür. 

Koronavirüs süreciyle beraber düşünüldüğünde bu ay hareketli yaşantımıza dönmeye başlama sinyallerini alıyoruz. Yine de en azından Eylül ayına dek sıklıkla değişen bilgi, tedbir ve haberlere maruz kalabiliriz. 

Mayıs ayında gerilemeye başlayacak olan Venüs, Jüpiter ve Satürn, salgın sürecinde yarıda bırakılan işlere/konulara geri dönmek manasında düşünülebilir. Gerilemeler, tedbir uygulamalarında ve bilgilendirme süreçlerindeki değişikliklere de işaret eder. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder