Satürn Kova Burcunda (Batı Astrolojisi)

Batı astrolojisinin kullandığı mevsimsel zodyaka göre Satürn, 22 Mart - 2 Temmuz 2020 tarihleri arasında Kova burcuna giriyor. 
Satürn gerileyerek 2 Temmuz'da Oğlak burcuna geri dönecek. 17 Aralık 2020'e kadar tekrar Oğlak burcunda olacak. 
17 Aralık 2020'de tekrar ve geri dönmeden Kova burcuna girerek 7 Mart 2023'e kadar Kova burcunda kalacak. 

22 Mart'tan 11 Mayıs'a dek Kova burcunda ancak 2° kadar ilerleyecek olan Satürn, daha sonra gerilemeye başlayacak ve 2 Temmuz'da da Oğlak'a dönecek. 

Satürn'ün Mart-Temmuz 2020 dönemindeki kısa Kova ziyareti doğum haritasında Kova, Koç, Aslan, Akrep burçlarının ilk 2°'sindeki gezegen ve evleri etkileyecektir. 


Satürn'ün kısan, yavaşlatan, ağırlaştıran, yoran bir enerjisi olduğunu biliyoruz. Satürn, transit yaptığı burca ve görünüm yaptığı burçlara ağır enerjisini gönderir. Satürn muhakkak kaybettirmek zorunda değildir. Yaşamımızda işlevini yitirmiş konuları gündemden düşürmek için elimizden çıkarabilir ama yaşam zaten döngülerle doludur ve boşluk kabul etmez. Yerine yenisini koymak adına kayıplara takılmak ve yenileri eklemek adına harekete geçmemek durumu daha da güçleştirebilir.

Satürn, Kova'da klasik sistemde kendi burcundadır ve iyi çalışır. Kova burcu özellikle köşe evlerinizde bulunuyorsa (1, 4, 7, 10) Satürn yorsa da emeklerimizi daha doğru bir yönde harcatabileceği için emek, disiplin tarafı daha yoğun olur ve üzerine bir de kaygı, korku, depresyon gibi negatif etkilerini vermeyebilir.

Bu yazımı batı astrolojisine göre kaleme alsam da Satürn'ün görünümlerini vedik mantıkta değerlendirmeyi daha isabetli buluyorum. Vedik sistemde Satürn, bulunduğu burç 1 sayılacak biçimde kendinden sonraki 3, 7 ve 10.burca görünüm yapar. Yani Satürn batı astrolojisinde Kova burcundayken Kova, Koç, Aslan ve Akrep burçlarına görünüm yapacak ve o burçlara ait evleri veya o burçlardaki gezegenleri de etkileyecektir. Doğum haritanızda bu burçlarda gezegenleriniz varsa Satürn'ün o gezegenlerle tam görünüm yaptığı (yaklaşık 3° kadar yaklaştığı) dönemlerde çaba sarf etmeniz gereken zorlu bir süreç yaşamanız olasıdır.

Örneğin 2020 Mayıs'ta Satürn yaklaşık 2° Kova burcundayken 
29° Oğlak-5°Kova
29° Balık-5°Koç
29° Yengeç-5°Aslan
29° Terazi-5°Akrep

aralıklarında gezegenleriniz varsa Satürn etkilerini hissedebilirsiniz.  

Yine örneğin Ocak 2022'de Satürn yaklaşık 14° Kova burcundayken 11-17° arasında Kova, Koç, Aslan, Akrep burçlarında gezegenleriniz varsa Satürn etkilerini hissedebilirsiniz.

Satürn bir burçtan 2.5 seneye yakın bir sürede geçtiği için sadece Satürn'e has etkiler için aşağıda bir değerlendirme yapmış olsam da bu süreçte Satürn'ün diğer gezegenlerle teması esnasında durumların zorluk/kolaylık seviyeleri de değişebilir.

Batı astrolojisi burçlarına göre Satürn'ün Kova geçişinin etkileri özetle şu şekilde gerçekleşir:

Koç burcu: 11, 1, 5, 8 evleri etkileyen Satürn iş çevrenizi genişletirken sosyal çevrenizi daraltabilir. İşe dönük yaratıcı fikirlerinizi desteklerken eğlencesine yaptığınız işleri azaltabilir. Kendi emeğinizle elde ettiğiniz kazancınızı artırırken eşinizin, partnerinizin kazançlarını kısabilir. Tazminat, komisyon, miras, nafaka vb gelirlerinizi elde etmenizi zorlaştırabilir. Bedeninizi daha çok kullanmanız gerekir. Bu yüzden spor yapmanız da gerekebilir. 

Boğa burcu: 10, 12, 4, 7 evleri etkileyen Satürn kariyer ve sorumluluk alanlarında çabalarınızı artırır ve bir değişim yaşatabilir. Uzak ülkelere gitmek, taşınmak, mülk/taşıt satın almak, evlenmek, ciddi ilişkiler kurmak konusunda normalden daha çok emek sarf etmeniz gerekebilir.

İkizler burcu: 9, 11, 3, 6 evleri etkileyen Satürn eğitim, öğretim çabalarınızı artırır ve fikirsel bir değişim yaşatabilir. Disiplinli ve düzenli bir yaşam sürmeniz için sağlığınızla ilgilendirebilir. Düzenli, mesaili işlerde başarı verir. İyi para kazanabilirsiniz. Arkadaş çevreniz küçülebilir. Babanızla, öğretmenlerinizle sorunlar yaşayabilirsiniz. Yabancılarla, uluslararası ilişkilerle ilgili işleriniz zaman alabilir.

Yengeç burcu: 8, 10, 2, 5 evleri etkileyen Satürn para kazanma biçimlerinizde bir değişim yaşatabilir. Önemli bir iş değişikliği, maddi disiplin gerektiren konularla beraber gündeme gelebilir. Çocuk sahibi olabilirsiniz veya çocuklarınızın hayatıyla yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yaratıcı mesleklerde çalışanlar için farklı ve yorucu gündemler başlayabilir. Keyifli konulara ayıracak vaktiniz olmayabilir. Tazminat, komisyon gibi gelirlerinizde kısıtlamalar olabilir. Mal/miras paylaşımı gibi konularınız varsa çözülmesi süreci oldukça uzayabilir. Satürn'ün 8.ev geçişi partneriniz başta olmak üzere ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda beklenmedik kayıplar yaşamanıza sebep olabilir.

Aslan burcu: 7, 9, 1, 4 evleri etkilen Satürn ilişkilerinizi ve ticari ortaklıklarınızı disipline sokar. Bu alanlarda ciddiyet ağır basabilir. Zayıflayabilir ve daha disiplinli ve çalışkan yaşayabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işlerinizde avantaj elde edebilir ve gayrimenkul yatırımları yapabilirsiniz. Anneniz ve babanızın, eşinizin sağlıkları veya onların gündemleriyle ilgili sorumluluklarınız artabilir.

Başak burcu: 6, 8, 12, 3 evleri etkileyen Satürn sağlık ve yaşam düzeninizi disipline sokacaktır. Kötü alışkanlıklarınızı bırakmak, farklı ve daha rutin bir iş temposuna girmek de olasıdır. Uzak ülkelere taşınabilir, oralarla ilgili işler yapabilirsiniz. Kurumsal işinizi bırakıp kendi işinizi yapabilir veya tam tersi kendi işinizi kapatıp görevli olacağınız bir kurumda çalışmaya başlayabilirsiniz.

Terazi burcu: 5, 7, 11, 2 evleri etkileyen Satürn sosyal statünüzü ciddiyete kavuşturur. Gönül ilişkilerinizdeki uçucu geçiciliği bıraktırır. Evlendirebilir. Evliliğiniz içindeki sorumluluklarınızı artırabilir. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Yetişkin çocuklarınız evden gidebilir. Arkadaş çevrenizi eleyebilir ve daha az ve öz dostla yolunuza devam etmek isteyebilirsiniz. İşiniz etrafındaki sosyalleşmeyi, network kurmayı destekler ve bu sayede emeğinizin karşılığını alabileceğiniz miktarda maddi gelire de kavuşabilirsiniz.

Akrep burcu: 4, 6, 10, 1 evleri etkileyen Satürn ev, mülk sahibi olma konusundaki çabalarınızı artırabilir. Ailenizle ilgili üzerinize düşen sorumlulukları artırır. İşinizdeki meşguliyetleri ve sorumluluk alanlarını artırır. Sağlığınızla daha disiplinli ve düzenli ilgilendirir. Oldukça emek yoğun geçecek bir döneme işarettir.

Yay burcu: 3, 5, 9, 12 evleri etkileyen Satürn kişisel eforlarınızı, kendinizi daha iyi ve yetkin bir insan yapma yolundaki çabalarınızı artırır. Daha çok öğrenmenizi, daha becerikli ve daha girişimci olmanızı ister. Yaratıcı işlerinizdeki disiplini artırır. İş amaçlı çok seyahat edebilirsiniz. Çocuk sahibi olabilirsiniz. Çocuklarınıza disiplin kurmanız gerekebilir. Uzak ülkelerle bağlantılı veya araştırma içerikli işler yapabilirsiniz.

Oğlak burcu: 2, 4, 8, 11 evleri etkileyen Satürn maddi disipline kavuşturur. Daha düzenli para kazanabilir, kazandıklarınızı daha çok biriktirme eğiliminde olabilirsiniz. Mülk sahibi olmaya yönelik yatırımlar yapabilirsiniz. Tazminat, komisyon gibi gelirlerinizi elde etmekte gecikebilir, miras/mal paylaşımı ile ilgili sürüncemeli durumlar içinde kalabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde elemeniz gereken kişiler olacaktır. Ailenizle ilgili özellikle maddi sorumluluklarınız artacaktır.

Kova burcu: 1, 3, 7, 10 evleri etkileyen Satürn bedeninizi, ilişkilerinizi ve işinizi disiplin altına almak isteyecektir. Bu süreçte ilişkinize de işinize de bedeninize de çok çaba sarf etmeniz gerekebilir ama çabalarınızın karşılığını da günün sonunda alabilirsiniz. Evlilik ve kariyer yükselişleri mümkündür ve fakat çabasız olmayacağının, zaman zaman bu konularda sıkı testlere tabi olacağınızın ve sürecin sandığınızdan daha uzun sürebileceğinin altını da özellikle çizmeliyiz.

Balık burcu: 12, 2, 6, 9 evleri etkileyen Satürn sağlığınıza ve özellikle beslenmenize dikkat etmenizi isteyecektir. Diyet, spor rutini geliştimenizi ister. Borçlarınız varsa bunları geri ödemek için çabanız artacaktır. Bu amaçla daha çok para kazanmak veya daha çok biriktirmeniz icap edecektir. Uzak ülkelerdeki işleriniz için avantajlı olabilen Satürn zorluklarını 2021 yılında çoğaltabilir.



Yeşim Arpat






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder