Neptün Gerilemesi

Gezegenler gerilemeleri esnasında Dünyaya çok yaklaştıkları için doğalarını, etkilerini daha çok hissederiz. 

Neptün de gerilerken fedakarlık, hayalperestlik, naiflik, ait hissetmeme dozumuz eskisine nazaran artmış olabilir. İleri hareketli Neptün bizi daha az hayalperest ve daha az naif yapacaktır. Gerçekçilik dozumuz artacaktır. Kendimizi boşlukta ve herhangi bir yere ait değilmiş gibi hissetmemiz de azalacaktır.

Özellikle sinema, fotoğrafçılık gibi görsel sanatlar alanında çalışan kişiler için daha verimli çalışma şartları da ortaya çıkabilir. Neptün gerilerken hayal gücü fazla aktiftir ve fakat hayalleri gerçekleştirme becerileri daha azdır. Neptün ileri hareketine geçtiğinde somut şeyler ortaya çıkarma kudreti daha gelişmiştir. 



Batı astrolojisine göre 21 Haziran 2019'da 18°43' Balık burcunda gerilemesine başlayan Neptün, 27 Kasım 2019'da 15°55' Balık burcunda ileri hareketine başlıyor.

Bu durum özellikle 16°-19° Balık burcu doğum haritanızda hangi evlere denk düşüyorsa orayla alakalı bir verim artışı, somut getiri artışı olacaktır. Bu dereceler civarında doğum haritasında gezegenleri olanlar Neptün'ün Haziran-Kasım 2019 gerilemesinden daha fazla etkilenmiş olabilirler.

Neptün gerilemeleri yaklaşık 150 gün kadar sürer. Neptün'ün bir sonraki gerilemesi 23 Haziran 2020'de yaklaşık 21° Balık burcunda gerçekleşecektir. 





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder