Merkür Geçişi

Merkür, 31 Ekim ile 20 Kasım 2019 aralığında gerileyecek. 

Mevsimsel zodyaka göre (batı astrolojisi) gerilemesinin tamamını 27° - 11° Akrep burcunda gerçekleştirecek. 
Yıldızıl zodyakta (vedik astroloji) gerilemesine 3° Akrep burcunda başlayacak ve 7 Kasım'dan itibaren gerilemesine Terazi burcunda 17°'ye kadar devam edecek. 

Merkür'ün bu seferki gerilemesinin sıra dışı bir özelliği var. Merkür ve Dünya'nın yörüngelerinin yapısı sebebiyle 8 Mayıs ve 10 Kasım civarlarında yaşanan Merkür gerilemeleri esnasında transit Merkür, tipik olarak Güneş'in arkasından değil, önünden geçer ve Dünya'dan da adeta Güneş'in üzerinde bir disk şeklinde düz bir hatta ilerleyişi şeklinde gözlemlenebilir. Bu durum Merkür Geçişi şeklinde anılıyor. 

Bu tip bir Merkür gerilemesi 3 ila 13 senede bir görülebilmektedir. 
Bu seferki Merkür Geçişi 11 Kasım 2019'da, batı astrolojisine göre 19° Akrep burcunda , vedike göre 25° Terazi'de gerçekleşecek. 
Bundan bir önceki Merkür Geçişi 9 Mayıs 2016'da yaşanmıştı. Bir sonraki Merkür Geçişi 13 Kasım 2032'de yaşanacak. 

Astrolojik olarak Merkür'ün gerilemesi esnasında kara nokta şeklinde de olsa görünür olması iletişim ve zihinsel faaliyetlerimizin baskın olacağı manasına gelir. Özellikle Merkür'ün yönetimindeki burçlar (vedik astrolojide İkizler ve Başak) Merkür Geçişi esnasında otoriteye karşı gelme potansiyellerine sahipler. Bu zamanlarda gazeteciler, haberciler devlet otoritesini eleştiren, devlet adamlarını zor duruma düşürebilen, onlarla restleşebilen tonda haberler yapabilirler. Bunun dışında görevlere sahip İkizler ve Başak burçları da yöneticilerine, hesap verdikleri kişilere isyan edebilirler. 

Merkür'ün gerilemesine has gecikmeler, hataları düzeltme çabaları, tekrar başa sarmalar, bozulan aletler, makineler, hatalı mesajlar, sakarlıklar, vb etkiler hala mümkün ve fakat Merkür Geçişi esnasında (11 Kasım) Merkür güçlüdür ve baskındır. Hızlı kavrar, pratiktir ve yönetmen koltuğuna oturur. Gerileme günleri içerisinde istisnai bir gündür. 

Yeşim Arpat





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder