Jüpiter Yay Burcunda (Vedik Astroloji)

5 Kasım 2019'da transit Jüpiter, vedik astrolojinin baz aldığı yıldızıl zodyak sisteminde Yay burcu yıldızlarına teşrif edecek ve 20 Kasım 2020'ye kadar da orada kalacak. 

Jüpiter bu süreçte kendi yönettiği bir burçta olacağından oldukça kuvvetli olacaktır. 

Jüpiter, 5 Kasım 2019'dan 4 Ocak 2020'ye kadar, galaksi merkezimizin de bulunduğu Mula nakşatrasında ilerleyecek. Bu süreçte yeni keşiflerin, buluşların ortaya çıkması, gerçeklerin gün yüzüne çıkması olasıdır. Mula, araştırmacı bir yıldızdır. Bilinmeyeni araştırmak, kök sebepleri bulmak, hakikatı anlamak ve bu doğrultuda hareket etmek temelli bir yapısı vardır. Jüpiter'in Güney Ay Düğümü (Ketu) yönetimindeki Mula'dan geçişi esnasında doğum haritamızdaki Ketu da Jüpiter'e has bir şansla tetiklenir. 

Jüpiter, 16 Mart - 6 Mayıs 2019 aralığında vedik sistemde Akrep burcunun 29°12 derecesi ile Yay burcunun 0°48 arasında, yani gandanta noktasında yaklaşık 7 hafta geçirdi. Daha sonra gerileyerek Akrep burcunda Kasım ayına kadar kalan Jüpiter, Yay'a geçişinde tekrar bu derecelerden geçecektir. 

Yani Jüpiter, 30 Ekim-9 Kasım 2019 aralığında yeniden gandanta olacak ve geçen sefer de gandanta olduğu Mart - Mayıs 2019 dönemindeki konuları tekrar gündeme alacaktır. 'Düğüm' manasına gelen gandanta derecelerinden geçen Jüpiter, bu dönemde hayatımızda çözülmesi gereken düğüm olmuş konuları ortaya çıkarır. Mart-Mayıs 2019 döneminde çözemediğimiz düğümleri açmak üzere tekrar uğraşmamız gerekebilir. Yeni gündemler ise aynı dönemde Merkür gerilemesinin de katkısıyla düğüm haline gelebilir. 

***
Jüpiter, 4 Ocak - 8 Mart 2020'ye kadar Purva Ashadha nakşatrasında ilerleyecek. Daha sonra gerileyen Jüpiter, 26 Temmuz-30 Ekim 2020 aralığını da Purva Ashadha'da geçirecek. 

Purva Ashadha hedefine kısa yoldan gitmek isteyen, aceleci ve fakat çok da eğlenceli, lüks ve konfor da seven bir yıldız kümesidir. Bu süreçte uğraşlarımızdan kısa sürede başarılı sonuçlar alabilir, keyif ve eğlenceye çokça para da harcayabiliriz. Flörtler ve haz aldığımız her alanda daha istekli ve tutkulu oluruz. Jüpiter'in Venüs yönetimindeki Purva Ashadha'dan geçişi esnasında doğum haritamızdaki Venüs de Jüpiter'e has bir şansla tetiklenir. 


***
Jüpiter, 8 Mart - 26 Temmuz 2020 aralığında ve 30 Ekim 2020'den itibaren de Uttara Ashadha nakşatrasında olacak. 

Uttara Ashadha'daki Jüpiter istikrarlı, uzun vadeli ve kalıcı işler yapmamızı destekleyecektir. Özellikle de hayatımızı yönetirken bilgece hareket edebiliriz. Sadelik, yalınlık ve kalıcılık odaklıyızdır. Jüpiter'in Güneş yönetimindeki Uttara Ashadha'dan geçişi esnasında doğum haritamızdaki Güneş de Jüpiter'e has bir şansla tetiklenir. 



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder