Uranüs Boğa Burcunda

Mayıs 2018'de Boğa burcuna giren, sonra Koç burcuna gerileyen Uranüs, artık kesin olarak 6 Mart 2019'dan itibaren 26 Nisan 2026 yılına kadar Boğa burcunda. 

Neredeyse bir senedir Boğa burcuna girmesine dair bolca yazılıp çizilen Uranüs için bir de ben yazmak istemiyordum aslında. Zira hakkında fazlasıyla konuşulduğunu ve geçen yıldan beri bu konuşmaların da çok uzadığı fikrindeydim. Bu kadar ağır hareket eden bir gezegenin burç değiştirmesinin akabinde hemen birkaç günde/haftada büyük değişimler beklenmesinin yanlışlığını yıllık burç yorumları yaptığım videolarımda da belirtmiştim. Yine de o kadar çok istek görüyor ki bu konu, bu popüler şarkıyı bir de benim yorumlamam gerekiyor olmalı 😉

Vedik astrolojiyi de ne kadar sevdiğim malum. Klasik vedik astrolojide Uranüs gibi uzak gezegenler yer almaz ama modern vedikçiler (ben de dahil) kullanırlar. Vedik astrolojide bir ekol ise Kova burcunun yöneticisi olarak Kuzey Ay Düğümünü (Rahu)'yu kullanır. Modern Batı astrolojisinde de Kova burcunun yöneticisi Uranüs'tür. Yani Kova burcu için vedik Rahu'yu; modern batı astrolojisi de Uranüs'ü işaret ediyor. İşin ilginci, Rahu ile Uranüs tanım olarak neredeyse aynılardır. 

Uranüs de Rahu da şu ortak sıfatlarla tanımlanabilirler:
ani, hızlı, yabancı, teknolojik, büyük, şok edici, şaşırtıcı, sıradışı, egzotik, dinamik, heyecanlı, fırsatlarla dolu, çokkültürlü, vb

Boğa burcu da paranın, ekonominin, sahipliğin, maddi güvenliğin burcu olduğu için Uranüs'ün Boğa'da olması dünyadaki ekonomik modelin değişeceğine, ekonominin teknolojisinin değişeceğine, kripto paraların yaygınlaşacağına, mülkiyetlerin/sınırların değişeceğine, bunların da zaman zaman şok edici gelişmelerle yaşanacağına işarettir. 

Ama 7 sene boyunca Boğa burcunda olacak olan Uranüs, her ekonomik krizin veya değişimin tek sebebi olamaz. Yıldızıl olarak ekonomiyi etkilemesine 2023'e kadar vakti var. O zamana kadar çıkacak olan krizlerin başka sebepleri de olabilir.  

Tesadüf bu ya, bugün (6 Mart 2019) Rahu da vedik sistemde burç değiştirerek Yengeç burcundan İkizler burcuna girdi. Rahu'nun burç değişimi genellikle gündem çoğaltır. Büyük değişimler yaratır. Batı astrolojisini takip edenler bu değişimi Uranüs'e, vedik takip edenler ise bunu Rahu'ya yoracaktır. 

Peki dünyayı böyle etkileyen Uranüs, kişisel olarak bizi nasıl etkiler? 

Uranüs'ün kişinin hayatına bir etkisi olması için kişisel gezegenlerinin veya köşe noktalarının (yükselen, alçalan, tepe noktası ve ayakucu) üzerinden geçmesi veya buralara üçgen görünüm yapması gerekir. Boğa burcunda özellikle Ay, Güneş, Merkür veya Venüs gibi kişisel gezegenleriniz veya köşe noktalarınız varsa ve Uranüs bu noktalara dar bir aralıkta (2 derece orb) görünüyorsa Uranüs Boğa'dan etkilenebilirsiniz. Diğer türlü muhtemelen zayıf gündemler yaratır. 

Uranüs en temelde değişim demektir.  Hangi evinizden geçiyorsa veya hangi evlerinizi yöneten gezegenlerinizle temastaysa o manada değişim verir. Uranüs'ün burç değiştirmesinden korku duyduklarını söyleyen kişilerden çok mesaj da aldım. Değişim fırsatlarla da doludur. Değişimden korkmak, yaşamaktan korkmakla eşdeğerdir. Yaşamın kendisi bir değişim döngüsüdür. 

Nihayetinde de Uranüs'ün çok ağır hareket ettiğini de unutmayınız. Uranüs'ün Boğa burcundan çıkana kadar hangi tarih aralıklarında hangi derecelerde olacağına dair aşağıdaki tablo faydalı olacaktır:




















Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Uranüs şu anki konumunda Marsıma 90 lık Güneşime 120 lik açı yapıyor. Görevde yükselme sınavına girmek üzereyim. Bakalım hangisi daha etkili olacak.

    YanıtlaSil