Astrolojide Mücadele Ruhu

Vedik astrolojide 3., 6., 10, ve 11. evlere Upacahaya evler ismi verilir. Upachaya; büyüme, gelişme, iyileşme, yükselme, refah, kazanım anlamlarına gelir.




3. ev irade gücüdür. Kişisel eforlardır.
6. ev mücadele ve rekabettir.
10.ev itibar, saygınlık ve statüdür.
11.ev de kazanımlardır.

Bir sırayla takip edildiğinde zaten önce kişisel eforlarımızı (3.ev) sergileriz. Eforlarımız sonucunda geliştirdiğimiz yetenekle rakiplerimizle veya zorluklarla mücadele (6.ev) ederiz. Mücadeleyi kazanınca itibar (10.ev) elde ederiz. İtibar da bize para, ünvan gibi kazanımlar (11.ev) getirir.

Bu evlerde 'zararlı' diye bilinen, ama aslında arzuları veya iradeleri olan gezegenlerin (Mars, Saturn, Kuzey Ay Düğümü (Rahu)) olması aslında hedeflerimize ulaşmak yolunda bize yardımcıdır. Zira zararlı diye bilinen gezegenler kişiyi uğraştırır, yorar, sabrettirir ve mücadelede kalmasını sağlar.

Spiritüel manada da bu evler maddi, somut, dünyevi arzuları gösterir. Bu yüzden de dünyevi ortamın mücadele şartlarına uygun 'zararlı' gezegenlerin bu evlerde olması arzuları gerçekleştirmek adına iyidir. Tabii ki zararlı gezegenlerin bu evlerde olması arzuların şıp diye gerçekleşmesi demek değildir. Kişiyi arzularını gerçekleştirmek için iradeli, mücadeleci, bu uğurda terlemeye hazır yapar. Kendi azmiyle, dişiyle tırnağıyla başarıya ulaşmış kişilerin doğum haritalarında bu evlerde genellikle zararlı gezegenler gözlenir.

Bahsettiğim zararlı gezegenlerin transitlerinin bu evlerde olması da kişiyi dönemsel olarak eskisinden daha mücadeleci yapabilir.

Batı astrolojisi takip ediyorsanuz da ev yerleşimleriniz modern vedik sistemde değişmez. Dolayısıyla batı astrolojisindeki doğum haritanızdaki gezegenlerin ev yerleşimleri için de yukarıdaki çıkarımları yapabilirsiniz.

Tabii ki her konuda olduğu gibi tek etkiden büyük çıkarımlar yapılmamalıdır. Gezegenler bu evlerde yerleşmiş olsa bile aldıkları görünümler, bulundukları burçlardaki kuvvetleri gibi başka detaylar da incelenmelidir.


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. peki boş olan 3. ev açığını nasıl kapatırız? irade gücü ve Kişisel eforlar bakımından tembelliği aşmayı ve gücün içten gelmesini ve isteyerek yapmayı çok isterdim. :(

    YanıtlaSil