Jüpiter Yay Burcunda Gandanta Noktasında

Jüpiter, vedik sistemde Mart 2019'da Akrep burcundan Yay burcuna girecek. Nisan ayında tekrar gerileyerek Akrep burcuna gönecek. Jüpiter, bu esnada gezegenlerin normalde hızla geçip gittiği Gandanta noktasında uzun bir zaman harcamış olacak. 

Gandanta'nın ne olduğuna dair şu yazımı okuyabilirsiniz

Jüpiter, 16 Mart 2019 ile 6 Mayıs 2019 aralığında vedik sistemde Akrep burcunun 29°12 derecesi ile Yay burcunun 0°48 arasında, yani gandanta noktasında yaklaşık 7 hafta geçirecek. Batı sisteminde bu noktalar Yay burcunun 23°12 ila 24°48 arasındadır. 

Jüpiter bu esnada düğüm olmuş konuları, geçmişte uzun süre takıldığımız konuları çözmek üzere yardımcı olacaktır ama düğümlerin çözülmesi kolay olmayabilir. Bazen düğümleri çözmek bizi ürkütebilir de çünkü düğüm çözülmesi büyük dönüşümler içerir. 

Gezegen Jüpiter de olsa büyük dönüşümler getirebilen Gandanta noktalarında olmayı sevmeyebilir. Çünkü bu dönüşüm, sonu hayırlı bile olsa bizi bambaşka bir ortama hazırlıksız bırakabilir. Bazen derin korku ve güvensizliklerimiz de bu transit esnasında ortaya çıkabilir. Bu durumda bunlarla yüzleşmek gerekir. 

Gandanta noktalarına yakın gezegenleri olanlar Jüpiter'in bu geçişinden en çok fayda görenler olur. Gandanta'nın Yay tarafına Mula Gandanta ismi verilir. Bu noktalarda gezegeni olanlar için toplum, eş, arkadaş, vb kişiler tarafından desteksiz kalma, tek başınalık vardır. İşte Jüpiter'in buradan geçişi (1-23 Nisan) bu desteği de kişinin hayatına getirebilir. 

Jüpiter'in Mart-Nisan 2019 Gandanta geçişi Rahu'nun da Yengeç burcundan İkizler burcuna geçişine (22 Mart) rastladığı için gündemi büyük değişimlerdir. Ne kadar köklü ve okyanusun dibinde kalmış bir düğüm olursa olsun çözülmesi için olaylar gelişir. Bazen alışkanlıklar yüzünden negatif durumları bile sürdürme yanlısı olabiliriz. Değişimin, daha iyisi için bile olsa insanı ürküten bir yanı vardır. Genellikle korktuğumuz şeylerin çoğu başımıza gelmez. Korkunun çoğunu zihnimizde yaşarız. Korkuyu yenmenin yolu içinden geçmek, üzerine gitmektir. 


yesimarpat@gmail.com







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder