Nakşatralar 4: Rohini

Zodyakın en yaratıcı, en sanatçı ve fakat en rahatına düşkünü Batı astrolojisinde İkizler burcunun yaklaşık 4°00 ile 17°20 derece arasına, vedik sistemde ise Boğa burcunun 10°00 ile 23°20 arasına isabet eden Rohini yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). 

Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar güzellikleriyle, popülerlikleriyle, yaratıcı becerileriyle, rahatlarına düşkünlükleriyle bilinirler. 

Rohini, ‘kırmızı’ demektir. Kırmızı da ihtirasın rengidir. Rohini, 'büyüten' de demektir. Bundan da yaratıcı faaliyetler kast edilir. Bir diğer sembolü de 'öküzlerin sürdüğü arabadır'. Bu da Rohini'nin  büyüten, yetiştiren bir yıldız olarak çiftçilik ve tarımla ilişkisini de gösterir. 

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Ay'dır. Boğa burcunda yer aldığı için Venüs de devrededir. Bu kişiler için adeta Ay ve Venüs beraber hareket eder. Buradan da rahatlık, lüks, konfor ve şımartılmayı seven yapılarının olduğunu ve yaratıcı faaliyetlerinin insanın ruhunu beslediği anlamını çıkarabiliriz. Karizmalarını veya yeteneklerini kullanarak dikkat çekmeyi bilirler. Dikkat çekmeyi sevseler de bunları dolambaçlı şekillerde yapmazlar. Yalınlardır. Daha kompleks düşünen kişilerce bu yalınlık doğru anlaşılmayabilir. 

Rohiniler genellikle kendilerine sunulan şeyleri, beraber çalıştıkları kişileri, ortamlarını beğenmekte zorlanabilirler. Oldukça feminen bir yıldız olan Rohini kişileri için ihtiraslarını karşılamak adına maddiyat önemlidir. 

Genellikle yuvarlak, iri, güzel gözleri, etli alt dudakları vardır. Yüzlerinin güzelliğiyle bilinirler. Yüzleri ifadesiz olabilir ama seslerini ve bedenlerini ifade niyetine daha çok kullanırlar. Güzel konuşurlar. Tatlı, yumuşak dillilikleri caziptir. 

Eğlence ve keyif odaklıdırlar. Hayatın tadını sonuna kadar çıkarmak isterler. Bu manada zorlu yollar ve mücadelelerle dolu yerlerde fazla durmak istemeyebilirler. 

Genellikle şu meslek alanlarında çalışırlar:
Tarım başta olmak üzere büyütme/yetiştirme başlıklı alanlar, yiyecek/içecek, kuyum, kozmetik, tekstil/moda, eğlence/müzik, drama, bitkilerle alakalı alanlar, nakliyat, paketleme, turizm, mimari ve inşaat, finans
-- 

Her nakşatranın olduğu gibi Rohini'nin da 4 ayağı vardır. 

1.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°19 İkizler (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°19 Boğa) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Koç burcuna ait Mars’tır.

Aceleci ve çabukturlar. Dikkatsiz ve keyfi para harcayabilirler. Hoşlarına giden şeyleri aşırı tüketebilirler. Çok abur cubur düşkünü de olabilirler. Anahtar kelimesi 'ihtiras'tır. 

---
2.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°39 İkizler (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°39 Boğa) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Boğa burcuna ait Venüs'tür. 

Maddi güvenliklerine en odaklı olan ayaktır. Zor şartlarda dahi şartları bertaraf etmeye yönelik kaynak bulabilirler. Maddi fırsatlar yaratmakta beceriklilerdir. Geniş sosyal çevreleri vardır. Anahtar kelimesi 'refah'tır. 

---
3.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 13°59 İkizler (vedik sistemde ise 16°40 ile 19°59 Boğa) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de İkizler burcuna ait Merkür’dür.  

Esnek ve zekidirler. İletişim ve analiz kabiliyetleri kuvvetlidir. Rohini içinden en çok yazar, çizer veya muhasebeciler bu ayakta yer alır. Anahtar kelimesi 'esneklik'tir. 

---
4.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°19 İkizler (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°19 Boğa) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Yengeç burcuna ait Ay’dır.    

Sık sık kısa seyahatleri olur. Ailelerine ve evlerine düşkünlerdir. Akrabaları tarafından sevilirler. Yardımcı olmayı severler. İnsanlarla samimi olup kaynaşmayı severler. Hayal güçleri ve hisleri kuvvetlidir. Şefkatli ve kollayıcıdırlar ama zaman zaman tutucu olabilirler. Anahtar kelimesi 'konfor'dur. 

 ----

Tabii ki her konuda olduğu gibi daha net yorum yapabilmek için nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.

Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder