Astrolojide Satürn Transitleri

Dönemsel olarak (aylık, yıllık) genel burç yorumları genellikle yükselen burçtan (1.evden) itibaren gezegenlerin hangi evlerden geçtiğine göre yapılır. Bu, kişinin o dönemdeki hayatı hakkında önemli gelişmeleri genel manada gösterebilir ama daha detaya girmek gerekirse merak edilen bir konuya ait evden sonraki transitler de değerlendirilmelidir.

Örneğin, yükselen burcu Boğa olan biri için Oğlak burcunda ilerleyen (transit) Satürn 9.evindedir. Bu durumda Satürn Oğlak burcunda iken yükseleni Boğa olan kişinin hayatında 9.ev konularında (yabancılar, yabancı ülkeler, eğitim, yayıncılık, seyahat, vb) konularında uğraş vermesi beklenir, denir. 

Aynı dönemde bu kişinin kariyerine dair bir yorum yapmak gerekirse, 10.evinden itibaren transitler değerlendirilmelidir. Yükseleni Boğa olan kişinin 10.evi Kova burcundadır. Satürn Oğlak burcundayken, Kova'dan sonra 12.evdedir. 12.ev kayıpların, inzivanın, çok uzakların, depresyonun, maneviyatın, büyük masrafların evidir. 
Bu durumda 9.evinde Satürn transiti yaşayan kişi:

  • kariyerinde kayıplar veya onu sıkan durumlar yaşayabilir. 
  • mesleğini uzak ülkelerde veya gözden ırak bir yerde icra etmek durumunda kalabilir. 
  • kariyerinde sonradan işine yarayacağını düşündüğü masraflara (işyeri açmak, meslek edinme/geliştirme kursları, vb) girebilir. 
  • maneviyat içerikli işlerde çalışmaya başlayabilir


Astrolojide Mücadele Ruhu başlıklı yazımda 3,6,10 ve 11.evlerde yerleşmiş veya transit geçen Satürn'ün faydalı bir hale geldiğini belirtmiştim. Bu manada 9.ev'den transit geçen Satürn; hangi evlerden sonra 3, 6, 10 ve 11 konumlarındaysa o evlerden faydalar görebilir. 

Bu durumda yine yükseleni Boğa olan kişinin 9.evindeki Satürn transiti örneğine dönersek 

9.evdeki Satürn, 7.evden sonraki 3.evdedir. 
Kişi eşinden, sevgilisinden, ortaklıklarından destek görür. 

9.evdeki Satürn, 4.evden sonraki 6.evdedir. 
Kişi annesinden ve ailesinden destek görür. 

9.evdeki Satürn, 12.evden sonraki 10.evdedir. 
Kişi gizli işlerinden kazanımlar sağlar. 
Uzak ülkelerdeki kişilerden destek görür.,
Hastalıklarından ve masraflarından kurtulmak üzere azmi vardır. 

9.evdeki Satürn, 11.evden sonraki 11.evdedir. 
Kişi, dostlarından, arkadaşlarından faydalar görür. 
11.evden sonraki 11.ev olması itibariyle kişi en büyük faydayı buradan görecektir. Bu tip ilerletim (evin evi) mantığına dair yazımı okumak için linke tıklayabilirsiniz


9.ev Satürn'ü diğer evlere göre ev mesafesine bildiğiniz klasik manada Satürnlüğünü yapmaya, yani kısıtlamaya, emek istemeye devam eder. Bu yazımda amacım, Satürn hangi evlerde transitse geri kalan evlere ne gibi etkisi olur diye anlatmak değildi. O yüzden kalan evlerden bahsetmeyeceğim. Bunların manasını evlerin manasını bilen herkes kendisi çıkarabilir. Bu yazıdaki asıl amacım, Transit Satürn'ün bazı evler için faydalı bile olacağıydı.  Bu manada, Satürn'ün herhangi bir evden transiti esnasında benzer mantıkla hangi evlerden sonra 3,6,10,11'deyse oralardan destek, fayda, kazanım görebileceğinizi düşünebilirsiniz.



yesimarpat@gmail.com









Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder