Astrolojide Evler ve İlerletmeler


Vedik astrolojide 'evden sonraki ev', 'evin geleceği', 'evin başarısı' veya 'evin büyümesi' şeklinde çevrilebilecek evlerin kendi saysı kadar ilerletildiği bhavat bhavam isimli bir konsept vardır. (4.evden sonra 4. ev veya 5. evden sonra 5.ev gibi. 4.evden sonraki 5.ev de bir iletletme olsa da bhavat bhavam konseptinde değildir.) 

Bu tarz ilerletimler batı astrolojisi için de gayet geçerlidir. Evlerin tanımıyla alakalıdır zira. Evler her astroloji sisteminde vardır.

Mesela 5.ev, çocukların evidir. 5.evden sonraki 5.ev = 9.ev, torunların evidir. Çocuklar ilerde torunlar getirir.

Aynı şekilde 5.ev aşkın evidir. 9.ev, sevdiklerinize karşı görevlerinizi içerir. Aşk eğlencelidir ama sonrası görevler içerir.

5.ev, zekanın ve yaratıcı beceriletin evidir. 9.ev, zekayı ve beceriyi anlamak, bütünlemek ve getirdiklerini başkalarına yaymanın evidir. Bu manada 5.ev, liseye kadar eğitiminizi gösterirken 9. ev üniversite eğitimidir. 

Bu mantıkla diğer evleri de deneyebiliriz:
6.evden sonraki 6.ev = 11.evdir. Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirince (6.ev) ünvan sahibi (11.ev) oluruz.

6.ev emektir. Emeğin emeği kar etmektir. 


4.ev kişisel huzurun evidir. 4.evden sonraki 4.ev=7.ev, beraberlikle gelen daha büyük bir huzurdur. İyi bir ilişki için önce kişisel huzur gerekliliğine bir başka işarettir. 4.ev ailedir de. 7.ev ise evlendikten sonra büyüyen ailedir.

4.ev konforun ve dolayısıyla taşıtların da evidir. 4.evden sonraki 4.ev olarak 7.ev, kamyon, otobüs gibi büyük taşıtları gösterir. Aynı mantıkla büyük bir evi, köşkü, sarayı da gösterir. 

Aynı zamanda annenin annesi, büyükannedir de. 


2.ev paradır. 2.evden sonraki 2.ev olan 3 ev ise paranın parası, yani faizidir ya da yatırımlarınızın geri dönüşüdür

3. ev yeteneklerdir. 3. evden sonraki 3. ev olarak 5. ev ise yeteneklerinizin semeresini almak, başarılı olmak, alkış almaktır. 

10.ev kariyerdir. 10. evden sonraki 10.ev olarak 7.ev kariyer başarısı, üst düzey pozisyonlardır. Aynı zamanda hemen üstünüz  olmayan, onların da üstü en üst yöneticilerinizdir. 

11. ev sosyal çevreniz, 11.evden sonraki 11 ev olarak 9.ev daha geniş, fikri manada ait olduğunuz ideolojidir. 

gibi..

Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder