Güneş Satürn Kavuşumu

Image result for king begHayatımız bir krallıksa Güneş de hayatımızın kralıdır. En mühim kararları alan, idare eden, yönetendir.

Satürn ise Hint mitolojisinde Güneş'in istemediği, çirkin bulduğu için kendinden uzaklaştırdığı çocuğudur. Bu yüzden Satürn, babasına, yani Güneş'e düşmandır. Burada bir baba-oğul düşmanlığı söz konusudur. 

Güneş, kraldır. Satürn ise işçi sınıfıdır. 

Batı astrolojisi sisteminde doğum haritanızda Güneş ve Satürn kavuşmuşsa veya karşıtlık veya kare görünüm yapıyorsa işçi sınıfı kralı zorluyordur gibi düşünülebilir. 

Vedik astrolojide ise Satürn kendi bulunduğu burç 1 olarak sayılmaya başlandığında kendinden sonra 3, 7 ve 10.evlere görünüm yapar, yani etkiler. Örneğin yükselen burcunuz Boğa diyelim. Satürn de İkizler burcunda 2. evinizde yerleşmiş olsun. Bu Satürn, 2., 4., 8. ve 11.evlerinizi ve bu evlerdeki gezegenleri etkiler. 

Güneş ve Satürn birbirini etkileme derecelerine geldiğinde (orb - Güneş için orb vedik sistemde 12 derece genişliğindedir)  daha düşük derecede olan gezegen Güneş ise bu etkileşimin galibi Güneş'tir. Kişi, uğraşısı bol, tabiri caizse 'amele' işleri yapmak istemeyen, emir almaktan hoşlanmayan biridir. Kral işçi sınıfına ait işlerden uzak durmayı tercih eder. Vahim durumlarda yoğun kibir ve iş beğenmezlik görülebilir. 

Güneş ve Satürn etkileşim halindeyken düşük derecede olan Satürn ise kral daha alçakgönüllüdür. İşçilerin derdinden ve halinden anlar. Vahim durumlarda özgüven sorununa neden olabilir ve hak ettiğinden çok daha mütevazi işleri yapmaya meyilli olur. 

Transit halindeki güncel Satürn, doğum haritanızdaki Güneş'e yukarıda bahsettiğim tarzda yaklaşıyorsa bu etkileri o günlere dair alırsınız. Bu zamanlarda adeta bir halk ayaklanması yaşayan krala dönüşebilirsiniz. Kibirli davranırsanız devrilebilirsiniz. Özgüvensiz davranırsanız da istemediğiniz şartlarda uğraş vermeniz gerekebilir. Bu zamanlardaki ideal davranış her zaman olduğu gibi dengeli olmak. Alçakgönüllü olmak, taviz vermek ama tavizkar olmamaktır. 


Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 


yesimarpat@gmail.com
Yeşim Arpat






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder