Yararlı Zararlı Gezegenler

Astrolojide hiçbir şey ilk göründüğü gibi olmayabilir. Detaylara girince ilk gördüğünüz resim tamamen farklı bir şekle bürünebilir. 

Satürn ve Mars ' doğal zararlı' gezegenler diye bilinse de bazı durumlarda bu zararlılar 'yararlı gibi' çalışabilirler. Jüpiter, Venüs gibi gezegenler 'yararlı' olarak bilinse de 'zararlı gibi' çalışabilirler. Bu yazımda sadece zararlı gibi görünen yararlılardan bahsedeceğim. 

Bir gezegen, doğal olarak yararlı veya zararlı diye bilinse bile köşe evlerden birini (1, 4, 7, 10) VE aynı anda üçgen evlernden birini (5, 9) yönetiyorsa bu gezegenler yogakaraka gezegen olarak adlandırılır ve yararlı olarak işlev görürler. 

Mesela yükseleni Yengeç olan biri için Mars, Akrep burcundaki 5. evini (üçgen ev) VE Koç burcundaki 10.evini (köşe ev) yönetir. Bu durumda Mars, yükseleni yengeç olanlar için Yogakaraka gezegendir. Mars, doğal bir zararlı bile olsa yararlı gibi çalışır. Bu kişinin Mars'ının kavuşum ve görünümleri de zarar vermez. 

Tabii bu göründüğü gibi olmayan yogakaraka gezegenlere her yükselen burç sahip değildir. Aynı anda hem köşe hem de üçgen evleri yöneten gezegenler sadece 6 yükselen burca nasip olur. Bu 6 burç dışındaki yükselen burçların bir yogakaraka gezegeni yoktur. 

Yogakaraka gezegeni olan yükselen burçlar şunlardır:

1) Boğa: 9.evi ve 10.evi yöneten Satürn, yükselen Boğa için yararlı bir gezegendir. 
2) Yengeç: 5.evi ve 10.evi yöneten Mars, yükselen Yengeç için yararlı bir gezegendir. 
3) Aslan: 4.evi ve 9.evi yöneten Mars, yükselen Aslan için yararlı bir gezegendir. 
4) Terazi: 4.evi ve 5.evi yöneten Satürn, yükselen Terazi için yararlı bir gezegendir. 

5) Oğlak: 5.evi ve 10.evi yöneten Venüs, yükselen Oğlak için yararlı bir gezegendir. Venüs zaten yararlı bir gezegendir. Oğlak burcu için çifte yararlıdır. 

6) Kova: 4.evi ve 9.evi yöneten Venüs, yükselen Kova için yararlı bir gezegendir. Venüs zaten yararlı bir gezegendir. Oğlak burcu için çifte yararlıdır. 

Yine de bahsi geçen gezegenlerin yararını gösterebilmesi için düşük durumda olmamaları icap eder. Venüs, Başak burcunda; Satürn Koç burcunda; Mars ise Yengeç burcunda düşüktür. Eğer yogakaraka gezegen düşük durumdaysa sadece yararını gösteremez. Yine de zarar vermek durumunda değildir. 

--

Yukarıda bahsettiğim konsept bir vedik astroloji konseptidir. Dolayısıyla vedik doğum haritanız üzerinden yorumlamanız gerekir. Vedik doğum haritanızı çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini linkteki yazımda bulabilirsiniz. 









Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder