Nakşatralar 1: Ashwini

Zodyakın en direkt ve en çabuğu Batı astrolojisinde Koç burcunun yaklaşık 24°00 ile Boğa burcu 7°20 derece arasına, vedik sistemde ise Koç burcunun 00°00 ile 13°20 arasına isabet eden Ashwini yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar düşündükleri an harekete geçebilirler. Ashwini, ‘çift başlı dörtnala koşan at’ ile sembolize edilir. Her daim harekete hazırlardır.

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Güney Ay Düğümü (Ketu)’dur. Koç burcunda yer aldığı için Mars da devrededir. Bu kişiler için adeta Ketu ve Mars birleşmiştir. Bu yüzden fiziksel aktivitelere, derin düşünme gerektiren karmaşık konuları çözmeye de meyilli olurlar.   


Her nakşatranın olduğu gibi Ashwini’nin de 4 ayağı vardır. 


1.ayak: Batı sisteminde 24°00 ile 27°20 Koç (vedik sistemde ise 0°00 ile 3°20 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Koç burcuna ait Mars’tır.

Ashwini'nin fiziksel aktivitelere en yatkınıdır. Beden enerjileri çok yüksektir. Cesur, çabuk ve yılmazlardır. Bu gruptan oldukça iyi sporcular çıkar.  
---

2.ayak: Batı sisteminde 27°20  Koç ile 0°40 Boğa (vedik sistemde ise 3°20 ile 6°40 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Boğa burcuna ait Venüs'tür. 


Pratiklerdir ve her şarta uygun bir kaynak yaratmayı bilirler. Bir işi en makul şekillerde ortaya çıkaranlardır. Hem analitik becerileri hem de sanatçı yönleri mevcuttur. Zarif ve diplomatiklerdir. Yemeye, içmeye de düşkün olabilirler. 
---

3.ayak: Batı sisteminde 0°40 ile 4°00 Boğa (vedik sistemde ise 6°40 ile 10°00 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de İkizler burcuna ait Merkür’dür.  


İletişim ve analiz becerileri çok gelişmiştir. Mizah yönleri kuvvetli, neşeli, komik, hafif, rahat kişilerdir. Bakkala ekmek almaya gitmişken ev satın alarak dönebilecek kadar aşırı hızlı ve hesapsız karar verebilirler. 
---

4.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°20 Boğa (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°20 Koç) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Ay’dır.
    

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik, şefkatli, duygusal ve yardımsever ayağıdır. Bu ayaktaki Ashwini de insanların neye ihtiyacı olduğunu sezer ve onlara onu vermek için çırpınır. Yoğun empati becerileri vardır. İnsanlara, topluma yardım etme gibi bir arzusu vardır. Bu yüzden sağlık sektörlerinde yoğun çalışırlar. 

 ----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder