Nakşatralar 22: Shravana


Zodyakın en az konuşup en çok dinleyeni Batı astrolojisinde Kova burcunun yaklaşık 4°00 ile 17°20 derece arasına, vedik sistemde ise Oğlak burcunun 10°00 ile 23°20 arasına isabet eden Shravana yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar duyduklarını unutmazlar. Duymaya, yani öğrenmeye de bayılırlar. Shravana, ‘kulak’ ile sembolize edilir. Bu kişilerin iyi müzik kulakları da olabilir. Pek az konuştukları için olduklarından daha ‘az’ sanılabilirler. Oysa çok iyi strateji ve planlama yapabilirler.

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Ay’dır. Oğlak burcunda yer aldığı için Satürn de devrededir. Bu kişiler için adeta Ay ve Satürn birleşmiştir. Bu yüzden çalışmaya, strateji yapmaya ve duygu ve düşüncelerini az belli etmeye meyilli de olurlar.   


Her nakşatranın olduğu gibi Shravana’nın da 4 ayağı vardır. 


1.ayak: Batı sisteminde 4°00 ile 7°20 Kova (vedik sistemde ise 10°00 ile 13°20 Oğlak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Koç burcuna ait Mars’tır.

Shravana’nın en mantıklısı, en mühendis, en matematik kafalısıdır. İnisiyatif alırlar, kariyer odaklı ve hırslı olurlar. Teknolojik iletişim, teknik iletişim alanlarında yoğun çalışabilirler. 
---

2.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°40 Kova (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°40 Oğlak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Boğa burcuna ait Venüs'tür. 

Organizasyon yapma becerileri kuvvetlidir. Eğlence, en çok müzik sektöründe yoğun çalışırlar. Para kazanma ve mülk edinme odaklıdırlar. İşlerini yarım bırakmazlar. Diplomatik ve zariftirler. Çekici bir görünüme sahiptirler.
---

3.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 14°00 Kova (vedik sistemde ise 16°40 ile 20°00 Oğlak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi de İkizler burcuna ait Merkür’dür.  

Bilgi deposudurlar. Yazılı iletişim becerileri çok gelişmiştir. Arkadaşları, tanıdıkları çoktur. Hızlı düşünür ve hızlı karar verebilirler. Medya ve iletişim alanlarında yoğun çalışırlar.
---

4.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°20 Kova (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°20 Oğlak) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Ay’dır.    

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik, şefkatli, duygusal ve yardımsever ayağıdır. Bu ayaktaki Shravana da sempatik ve anlayışlıdır. İnsanlara, topluma yardım etme gibi bir arzusu vardır. Bu yüzden servis sektörlerinde, insanlara yardımcı olan görevlerde veya kamu hizmetlerinde yoğun çalışırlar.
 ----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.



yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder