Burçların Elementlerine Dair Değişik bir Bakış Açısı

Ateş grubundaki burçlarda yerleşmiş gezegenler doğuştan getirdiğiniz becerilerinizi gösterir. Ateş grubu gezegenleri geliştirmek için yapacağınız şeyler görece azdır. Zaten öylesinizdir. Öyle doğmuşsunuzdur. Sonradan geliştirdiğiniz şeyler değillerdir. Kshatriya (şövalye) tipi burçlar oldukları için amade, hazır ve hızlıdırlar. 

Su grubundaki gezegenleri ise üzerinde eğitim, öğretim alarak geliştirebilirsiniz. Hakkında okuyarak, bir ustadan, uzmandan tavsiyeler alarak geliştirilebilir. Brahmin (hoca) tipi burçlar oldukları için konularınıza dair hocası, ustası, uzmanı bulursunuz. Bir bilenden öğrenirsiniz. 

Hava grubundaki gezegenleri pratik uygulamalarla geliştirebilirsiniz. Shudra (tüccar) tipi burçlar oldukları için alaylıdırlar. Yani hocayı, ustayı dinlemek yetmez, kendi pratiğinizi de geliştirmeniz gerekir.  

Toprak grubundakileri ise üzerinde yıllarca emek vererek geliştirebilirsiniz. Vaishya (işçi) tipi burçlardır. Öğrenmek, uygulama yapmak bu grup için de geçerli olsa bile üzerinde terleme ve uzun tekrarlar gerektirir.  

Örneğin 7.evinizin yönetici gezegeni hava grubuna ait bir burçtaysa ilişkilerinizi geliştirme, düzeltme ihtiyacı içindeyseniz, tavsiyeler almak, olayı anlamaktan ziyade deneye yanıla kendi çözümünüzü bulursunuz. 7. evinizin yöneticisi toprak grubundaysa sizin için sevginin yolu emekten geçer.


Notlar: 
Yukarıda bahsettiklerim vedik bilgidir. Batı tipi doğum haritasında da geçerli olabilir zira her sistem kendi içinde bir bütündür ve her sistem günün sonunda aynı yere değişik araçlarla ve yöntemlerle varır. Batı tipi haritada başka bir yoldan yukarıda bahsettiğime çıkıyor olabilirsiniz ama sadece yukarıdaki yolu inceliyorsanız vedik haritanız üzerinden değerlendirmek daha isabetli olabilir. 

Yukarıda bahsettiğim konu bütünün sadece bir parçasıdır. Sadece bu bilgiden büyük çıkarımlar yapılamaz.   

Vedik haritanızı ücretsiz çıkarmak için astro.com 'u kullanabilirsiniz. Bunun için zodyak seçiminizi Tropical'dan Sidereal'a çevirmeniz; Ayanamsha'yı da Hindu/Lahiri olarak seçmeniz gerekir. 



Yeşim Arpat



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder