Nakşatralar 20: Purva Ashadha


Hedef odaklılık, özellikle iş dünyasında çok aranan bir özellik. Bunu en iyi başaranlar ise Batı astrolojisinde #Oğlak burcunun yaklaşık 7°20 ile 20°40 derece arasına, vedik sistemde ise Yay burcunun 13°20 ile 26°40 arasına isabet eden Purva Ashadha yıldız kümesidir (nakşatrasıdır). Bu derecelerde yükselene, Ay'a veya Güneş'e sahip olanlar için aklına koyduğunu yapamamak düşünülemez. 

Bu nakşatranın yönetici gezegeni Venüs'tür. Yay burcunda yer aldığı için Jüpiter de devrededir. Bu kişiler için adeta Venüs ve Jüpiter birleşmiştir. Bu yüzden eğlenceye, pahalı objelere düşkün, flörte meyilli de olurlar. 

Her nakşatranın olduğu gibi Purva Ashadha'nın da 4 ayağı vardır. 

1.ayak: Batı sisteminde 7°20 ile 10°40 Oğlak (vedik sistemde ise 13°20 ile 16°40 Yay) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Güneş'tir. 

Dinamik ve yaratıcılardır. Çevrelerinde olumlu ve kuvvetli etki bırakmayı bilirler. Etik anlayışları gelişmiştir. Her nakşatranın ilk ayağı saygıya ve yüksek değerlere daha çok sahiptir. Purva Ashadha'nın bu ayağı da maddiyattan çok saygınlık arar. Makam, koltuk hedefleri belirgindir. 



2.ayak: Batı sisteminde 10°40 ile 14°00 Oğlak (vedik sistemde ise 16°40 ile 20°00 Yay) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Merkür'dür. 

Çalışkan, zeki ve materyalisttirler. Para kazanma ve mesleklerinde yükselme odaklılardır. Kaliteli, düzgün iş çıkardıkları için genellikle rakiplerinden üstün gelirler. Realist ve mantıklıdırlar. Çok konuşkan ve iletişime açık olurlar. 


3.ayak: Batı sisteminde 14°00 ile 17°20 Oğlak (vedik sistemde ise 20°00 ile 23°20 Yay) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Venüs'tür.  

Purva Ashadha'nın en rahat, en lüks, en eğlence seveni, en yaratıcısı ve en keyifçisidir. Maddi fırsatları bolca yakalarlar. Kolay aşık olurlar. Kolay arkadaşlık kurarlar. Her türlü ikili ilişki (gönül ilişkisi, arkadaşlık ilişkisi, ticari ilişki) içinde olmayı severler. Başkalarıyla beraber olmak onların yaratıcılıklarını da besler. Bu kümenin diğer ayakları kadar çalışkan olmayabilirler ama fırsatları değerlendirmekte iyidirler. 


4.ayak: Batı sisteminde 17°20 ile 20°40 Oğlak (vedik sistemde ise 23°20 ile 26°40 Yay) arasına denk düşer. Bu ayağın yöneticisi Mars'tır.   

Her nakşatranın 4.ayağı daha manevi, mistik ve yardımsever ayağıdır.  Purva Ashadha'da bu ayak mistisizme, okülte, spiritüel konulara, felsefeye ilgi duyabilir. Mars yönetiminde olduğu için ihtiraslı ve ateşlidirler. Robin Hood özellikleri vardır. Üstün ve kollektif fayda için savaşmaya hazırdırlar. Sayıca çok, etkice büyük gönül ilişkileri olabilir. Bildiklerini anlatmaktan, prensiplerini yaymaktan hoşlanırlar. 

----


Tabii ki her konuda olduğu gibi nakşatralarda da gezegenin yerleştiği ev, aldığı görünümler, vb bazı detaylar daha incelenmelidir.




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder