Plüton 12. Evde


Doğum haritasında Plüton'u 12. evinde yerleşmiş olan biri hiçbir şey talep etmez, hiçbir beklentiye girmez, hiçbir mücadeleye katılmaz ve herkesle barış içinde geçinirse hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Kısaca, maddi hırsları, görünür, bilinir olma, yenme, kazanma arzuları pek olmayan, münzevi bir öze sahiptirler. Oysa iş başındaki Plüton, kişiye sorumluluklar yükleyerek ortalıktan kaybolmasını engelleyerek kişinin huzur bilinci yerine görev ve rekabet bilinci oluşturmasını sağlar. Bu yerleşimin durumu adeta her gün entrikalarla dolu bir ofise gitmek zorunda kalan bir dervişe benzer. 

12.evinde Plüton’u olan kişiler net bir arzuları olmadığı için hayata nereden başlayacaklarını genellikle bilemezler ama hayat bir şekilde onları rekabetçi, başarı odaklı veya stresli ortamların içine atar. Ancak bu ortamlarda görevlerini yerine getirdikçe aradıkları huzuru ve inziva özlemini yakalayabilirler.

12.ev aynı zamanda gizli konuları ve sırları içerdiğinden Plüton’u burada yerleşmiş kişi sırlara vakıf olabilir. Sırların ardındaki gerçeğe kendi merakıyla kazıyarak erişebileceği gibi bazen de kendisi istemese de sırlar onun önüne düşer. Kişi yine de sırları saklamak konusunda ustadır. Diğer gezegenlerle sert görünümler yapan Plüton’un gizli düşmanları olabilir. Bu düşmanları kişinin üzerinde himaye kurmak isteyebilir. Diğer gezegenlerle yumuşak görünümler yapan Plüton perde arkasında şahlanır. Manipülatif kişileri çaktırmadan yönetebileceği gibi sıradan işlerini dahi büyük bir gizem içinde halletmek isteyebilir.

Plüton’u 12. evinde yerleşmiş olan biri öfke, kin, nefret tarzı negatif duygularını başkalarını incitmemek veya kontrolünü kaybetmemek adına saklamakta da ustadır. Negatif duygularını bir şekilde açığa çıkaracak, gazını yavaş yavaş indirecek ortamlar yaratmadığı taktirde ani öfke patlamaları yaşayabilirler.

Plüton 12. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.



Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

6 yorum:

  1. 12.evimde Akrep var ve yazınızda kendimi okudum niye maddeci ve rekabetçi bir insan olmadığımı ve olamadığımı şimdi anladım. Gerçekten münzevi bir karakterim var. Şu ana kadar okuduğum bütün yorumlarınız çok düzgün, anlaşılır ve mantıklı. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. İyi de insan isterse rekabetçi atak mücadelenin yoğun olduğu yerlerde kendini geliştirir ve alışır sosyalleşir :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabetçi ortamda olmak illa maddi boyutta mücadele etmek demek değildir. On ikinci ev yükselen tarafından görülmediği için kişinin iç dünyasını gösterir. İç dünyamızda da mücadele ederiz kendimizle ve toplum düzeniyle. Balık burcu gibi çalıştığı için daha ilahi sistemde düşünür kişi. Çok para kazanmasa da olur, çok mevki sahibi olmasa da olur onun için nasılsa öleceğiz gibi düşünür. Rekabet etmeyi tercih etmemesi maddi şeylere değer vermediği içindir.

      Sil
  3. Aynen beni anlatmışsınız. Şimdiye kadar nerdeydiniz. 20 yıl önce bilseydim sebebini. Hiç hırslı değilim. Amaçsızlık kötü birşey.İnsan kendini ararken boşyere yıllar geçiyor..

    YanıtlaSil
  4. Çok doğruymuş , hele entrika dolu bir ofise giren derviş benzetmesi harika.

    YanıtlaSil
  5. Evet şimdi sizknle birlikte bir deney yapacağız. YÜKSELENİM 4 derece balık. Yani 12. Evime Pluto girmek üzere. Ruh halim hep dalgalı oldu ama genellikle pozitif ve jupiteryen biriyim. İkinci evimde boğada ay var. Venüs 10. Evde oglakta .6. Ev aslan sert acıları var.. Hayata karşı pozitifim. Geliştiğini düşünüyorum. Umarım Pluto beni yukarıdaki gibi biri yapmaz. böyle diyorum çünkü parayi istemeyen başarıyı ve güzellikleri arzulamayan insan bana göre kötü şeyler yaşamıştır ya da bir nevi ölü hissediyordur. Umarım hepimiz için hayırlı şeyler olur arkadaşlarım.

    YanıtlaSil