Astrolojide Neptün


Neptün, kişinin kendinden daha kudretli bir şeyle bağ kurarak kendini tamamlanmış hissetmesiyle alakalıdır. Bu sebeple spiritüel, manevi birleşimi gösterir. Neptün’ün yerleştiği ev kişiye o evle alakalı konularda derin özlemler ve mutsuzluklar hissettirir – ki bu sayede kişi o ev konularını aşarak o evden daha önemli ve daha kudretli başka bir şeyle temasa geçebilsin.

Neptün, adeta aseton gibidir. Ne kadar dökerseniz dökün, uçar gider. Gözükmez olur. Karmik bir gezegen olması itibariyle kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur.

Astrolojide de karşıt evler en derinde kişiyi aynı yerlere çıkarır. Bir evin anlamını tam anlamıyla yaşamak için karşıt evin de anlamlarını yaşamak gerekir. Çünkü evren zıt unsurlardan meydana gelmiştir. Her şeyin bir zıttı vardır.


“Karşıt olan şeyler bir araya gelir ve uzlaşmaz olanlardan en güzel uyum doğar. Her şey çatışma sonucunda meydana gelir” (Herakleitos)


“İnsan davranışlarında denge, ne yazık ki yalnız zıtlıklar sayesinde sağlanabilir.” (Goethe) 


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Peki tam zıt açısında gad varsa karşı eve odaklanmak doğru olur mu?

    YanıtlaSil