Plüton 11. Evde



Doğum haritasında Plüton'u 11. evinde yerleşmiş olan biri ancak ait oldukları grubun, ekibin, dostların arasındayken hayat yolculuğunda güvenli ilerleyebileceğini ‘sanır’. Kişi, dostlarının gözündeki önemi ve değeri üzerinden bir güvenlik garantisi arar. Oysa iş başındaki Plüton, kişinin dostlarından elde ettiği değer hissini elinden alarak kişinin birey olarak yeterince değerli olduğunu anlamasını ve kendi değerini dostları üzerinden kurmamasını sağlar. Kişi, ancak bu seviyede yani kendi değeri, yaratıcılığı ve becerileriyle barışık hale geldiğinde dostları arasında güven bulabilir.

İş ve dost çevresinin evi olan 11.evde yerleşmiş Plüton, kişinin hayatına çok kuvvetli ve kudretli dostlar ve tanıdıklar getirebilir. Bu kişiler kişinin kariyerine ve kazançlarına da katkıda bulunabilirler. Oysa kişiye bir kere yardım eden bu kudretli dostlar, kişinin üzerinde baskı kurmaya başlayabilirler. Kişiyi kontrolleri altına almak ve ondan yapmak istemedikleri işleri yapmalarını, en iyi ihtimalle kendilerini devamlı onaylamalarını bekleyebilirler. Özellikle Mars veya Satürn gibi gezegenlerden sert açılar alıyorsa okulda üst sınıf öğrencilerden zorbalık gören bir çocukluk yaşamış da olabilirler. Çocuğunuzda bu etkiler varsa arkadaşlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Plüton’un 11.evde yerleşmiş olması kişiyi çeşitli dernek, cemaat ve meclislere de atabilir. Plüton, Mars ve Satürn’den sert açılar alıyorsa bu cemiyetlerde de şaibeli durumlar söz konusu olabilir. Sert açı almayan Plüton ise bu cemiyetlerde yöneticilikler yapabilir. Gizliliği seven Plüton bu cemiyetlerin perde arkası işleriyle de ilgilenebilir; adeta gölge bir yöneticisi olabilir. Bu sayede büyük maddi ve sosyal kazanımlar elde edebilirler.

Büyük kazançların da evi olan 11.evde yerleşmiş Plüton, kişinin büyük kazançlar elde etmek için dost çevresini manipüle etmesine sebep olabilir. Plüton kişiyi her nasıl etkiliyorsa etkilesin, kişi aslında günün sonunda ‘dostlarımın veya çevremin onayı ve desteği olmadan da var olabilirim’ iç sesine kavuşmadıkça huzurlu bir dost ortamı yaratmaz.

Plüton 11. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.






Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder