Doğum haritasında Merkür'ü geri hareketli olanlar Merkür gerilemelerinden daha mı az etkilenir?


Soru: 
Doğum haritamda Merkür geri hareketli. Bu durumda Merkür gerilemelerinden ben daha mı az etkilenirim?

Cevap: 
Doğum haritasında Merkür'ü geri veya ileri hareketli olan kişiler, yani herkes Merkür gerilemesinden herkes kadar etkilenir.  

Doğum haritasında herhangi bir burçta, herhangi bir evde, herhangi bir yönde beliren Merkür'e göre bir Merkür kodumuz vardır. Bu kodla dünyaya gelmişiz ve bu koda göre hayatımızı idare ederiz. Bu koda göre bir normalimiz vardır. Herkesin normali de diğerlerine göre farklı olsa da kendine göre alışık olduğu bir ritimdir. 

Merkür'ün gerileme zamanlarında Merkür'ün kodumuza göre alışageldiğimiz ritmi değiştiğinden bu değişimden etkileniriz. Doğum haritasında Merkür'ü geri hareketli olan kişinin kendi normali de geri hareketli olmayanın kendi normali de değişmiştir. O yüzden bu 'değişik' enerjiye ayak uydurmakta herkes sıkıntı yaşayabilir. 

Doğum haritasında Merkür'ü geri hareketli olan kişiler (başka etkiler de gözetilmeli ama yine de) görece daha fazla 'içinde tutmaya', 'iletişim kurmamaya' alışık olduğundan Merkür'ün geri harekete geçmesiyle ortaya çıkan değişimden etkilendikleri halde bu değişimin etkisini ve sonucunu da yine içlerinde tutabilirler. Bu durum değişimden etkilenmedikleri anlamına gelmez. Bu sadece daha az dışa gösterdikleri anlamına gelir. 

Buna dair yukarıda yazdıklarımı daha çok beğensem de bir de dinlemek isterseniz aşağıdaki videomu öneririm: 




Merkür gerilemesinin kimi ne kadar etkilediğinden bağımsız olarak söylemek istediklerim var:

Merkür gerilemesinin büyük bir magazin değeri olmuşmuş durumda. Bu yüzden her gerilemesi basında, sosyal medyada geniş yer buluyor. Oysa Merkür gerilemesi sadece eforları artıran bir etkiye sahiptir. Merkür geriliyor diye panik olmaya ve karalar bağlamaya gerek olmadığını düşünenlerdenim. Merkür bizi daha dikkatli olmaya teşvik etmek üzere geriler. Ya da aslında ortaya çıkan pürüzler ve gecikmeler peşinde olduğumuz işin öz değerini daha iyi anlamamıza vesile olur. Her şey çok kolay ve hıphızlı hayatımıza girse kazanımların da pek önemi olmazdı. Badirelerden geçilerek elde edilen kazanımları kolay kazanılanlardan daha değerli hissederiz. 


Mesela Merkür gerilerken iş görüşmeniz mi var? 
Merkür gerilerken mülakat süreci uzayabilir. Mülakata giderken çorabınız kaçabilir, ayakkabınızın topuğu kırılabilir. Beklediğinizden daha fazla trafik olabilir. Görüşmeye gecikebilirsiniz. Mülakat için sizi aradıklarında telefonunuzu sessizde bırakmış olabilirsiniz...gibi şeyler. Hiçbiri o işi almanıza engel olan şeyler değildir. Sadece ufak tefek, can sıkan pürüzler çıkarabilir. O işi Merkür gerilemesinde alamadıysanız bile o işi Merkür gerilemesi yüzünden alamamış değilsinizdir. Zaten kısmetinizde başka bir iş vardır. Merkür gerilemesine tesadüf etmişsinizdir. 

Mesela Merkür gerilerken evleniyor musunuz? 
Merkür gerilerken düğününüzde, nikahınızda bazı pürüzler çıkabilir. Gelin başınız istediğiniz gibi olmaz. Pastanız başka bir siparişle karışabilir. Gelin arabasının lastiği patlayabilir. Düğün günü hava bozabilir. Şehir dışından düğününüze gelecek olan misafirlerin uçakları rötar yapar..gibi şeyler olabilir. Olanların hiçbiri evlenmenize engel olan şeyler veya evlenince boşanmanıza sebep olacak şeyler değildir. Sadece ufak tefek, can sıkan pürüzler çıkarabilir. Merkür gerilemesinde evlilikten döndüyseniz bile zaten kısmetinizde başka evlilik vardır. Merkür gerilemesine tesadüf etmişsinizdir. 

Özellikle nikahınıza denk düşen Merkür gerilemesi sizde çok panik yaratıyorsa sadece rahatlamanız için iki kere nikah töreni yapın. Merkür tekrarları, uzatmaları sever zira. Türkiye'de yaygın bir uygulama olan bir dini, bir resmi nikah iki nikahtır zaten. Dini nikah yapmıyorsanız eşinizle adeta tekrar evleniyor gibi birbirinize bağlılık sözleri verdiğiniz bir ufak tiyatro sahneleyin. 


yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder