Neptün 7. Evde


Neptün, adeta aseton gibidir. Ne kadar dökerseniz dökün, uçar gider. Gözükmez olur. Karmik bir gezegen olması itibariyle kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur.

Neptün’ü 7. evinde yerleşmiş kişi ilişkilerinde hep daha farklı bir şeyin özlemini çeker. Bazen o farklı şeyin ne olduğunu kendisi bile tanımlayamaz. İlişkilerinin onu tatmin etmediğini düşünen kişi bazen ilişkilerini kendi haline bırakır. İlgi isteyen ilişkileri ilgisinden mahrum bırakarak adeta ‘gittiği yere kadar gitsin, gitmediği yerde bitsin’ şeklinde yönetir. Bazen de kişi aradığı şeyi bulamadığı düşüncesiyle ilişkisini değiştirerek, yeni bir ilişkide aradığını bulabileceğini sanır. Bazen de kişi bekar ve hayatına bir ilişki almaya çok müsait olsa bile ilişkilere duyduğu kayıtsızlık sebebiyle uzun yıllar gönül ilişkisi yaşamayabilir.  

7.evde yerleşmiş Neptün’e sahip kişiler genellikle hayalperest, ütopik fikirleri olan veya kurtarılması icap olunan partnerler bulur. Mars veya Plüton’dan sert görünümler alıyorsa ilişkinin kurban/katil ilişkisine benzer dinamikleri vardır. Olmadık meselelerle dolu ilişki zaten baştan sona yatkındır.

İlişkiye bağlılık hissini anlaşılması güç şekillerde zayıflatan 7.ev Neptün’ü, aslında kişinin ilişkisi yerine kendisine odaklanmasını istemektedir. Kişi, öncelikle tatminkar bir ilişki aramak yerine kendisiyle ve kendi başına yapabildikleriyle memnun olmalıdır. Bireysel tatmini yakalayan kişi gerçek bir manevi tatmini yaşayacak ve ancak ondan sonra ilişkilerinde de arayış içinde olmaktan vazgeçecek, değerli ve tatminkar ilişkiler yaşayabilecektir. Kişi, kendini tamamladıkça ilişkilerinde de tamamlanacaktır.

Neptün 7. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Neptün’ün bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Gerçekten yorumunuz çok değerli, Neptün 7. Evde ve oğlak tam da dediğiniz gibi bir süreç içinden geçiyorum

    YanıtlaSil