Astrolog Olmak İçin

Soru: 
Benden astrolog olur mu? Doğum haritamda bunun işaretleri var mı? 

Cevap: 
Astrolog olmaktan neyin kast edildiği önemli. Astrolojiyi iyi anlamak ile astrolojiden geçim sağlamak her zaman birlikte olmayabilir. Mühendislik yaparak geçim sağlarken astrolojiyle oldukça sıkı ilgilene de bilirsiniz, mesela. 

Astroloji çok düşünsel bir zanaattir. Sembolleri anlamayı, şifreler çözmeye meraklı olmayı, felsefe sevmeyi gerektirir. Bu yüzden bu özellikleri öne çıkaran gezegen yerleşimlerine bakmak gerekir. Bunlar da Jüpiter, Venüs ve Güney Ay Düğümleridir. 

Jüpiter, rehber tarzında danışmanlık verebilir. Size hayat yolunuzu gösterebilir, nerelerde ne kadar potansiyeliniz olduğunu size anlatır. 

Venüs ise daha somut durumları, seçim yapmayı, pratik olmayı gösterir. Dolayısıyla Venüs, gelecek tahminlerini yapar. ‘Şu tarihlerde şu, bu zamanlarda bu gerçekleşebilir’ türünden danışmanlığı Venüs verir.   

Güney Ay Düğümü (Ketu) ise spiritüeldir ve mistisizmi temsil eder. Astrolojiye veya okülte merakı tetikleyen bir noktadır. 

Bu üçlü (üçü de birden) bir şekilde 1. veya 10.evinizle alakalıysa (bu evlerde yerleşiyor veya bu evleri yönetiyor veya bu evleri yönetenlerle görünüm yapıyorsa) mesleki anlamda astrolog olma potansiyeliniz vardır.   

Bu üçlünün yerleşimleri sizin astrolojiyle olan potansiyelinizi tarif edebilir ama daha kesin konuşmak için, en azından astrolojinin yaşamınızda geniş bir yer tutup tutmayacağını anlamak için özellikle Güney Ay Düğümü ile 8.ev bağlantısı gerekir.  

8.evdeki Güney Ay Düğümü veya
Güney Ay Düğümü yöneticisinin 8. evde olması veya
8.ev yöneticisi gezegenin Güney Ay Düğümüne görünüm yapması ama özellikle kavuşması

gibi etkilere sahipseniz astroloji hayatınızda kalıcı olacak; bir heves olarak gelip geçmeyecektir. 



yesimarpat@gmail.com




Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder