Neptün 6. Evde


Karmik bir gezegen olması itibariyle Neptün, kişinin bir türlü bağ kuramadığı, ait hissedemediği, birleşemediği konuları gösterir. Bu bağ kuramamak kişinin yaptığı veya yapmadığı bir şeyle de alakalı değildir. Ne olursa olsun kişi Neptün’ün yerleştiği eve dair tam bir aidiyet hissi geliştiremez. Bu his gelişmediğinde kişi Neptün’ün tam karşısındaki evle alakalı konularda daha anlamlı bağlar kurmak, ona ait hissetmek üzere harekete geçer. Neptün’ün yerleştiği eve dair somut gelişmeler ancak kişi karşıt evi geliştirdikçe ve manevi olarak olgunlaştıkça mümkün olur.

Neptün’ü 6. evinde yerleşmiş kişinin gündelik hayatı, günlük rutini, düzenli olması beklenen işleri karmakarışık olabilir. Yine de kişi bu karmaşadan hiç rahatsızlık duymayarak müthiş bir teslimiyet içinde (kaçışın evi olan zıt evi 12.ev tarzında) hayatını devam ettirebilir. Mesela kişi faturalarını, kirasını, vergisini düzenli ödemeyebilir. İşine düzenli devam edemeyebilir. Sık sık yorulmuş olduğunu düşünerek işinden ayrılabilir. Takip etmesi gereken işleri unutabilir. Sağlık kontrollerini aksatabilir.

Hizmetlilerin de evi olan 6.ev Neptün’üne sahip kişi hizmet aldığı kişiler tarafından aldatılabilir. Alışveriş yaptığı esnafın fahiş fiyat oyunlarına, gereksiz işlemler yaratarak fatura kabartan doktorlara, teknisyenlere tesadüf edebilir. Kendi işini yapan bir 6.ev Neptün’ü elemanları tarafından kandırılabilir. Mesela çırağı kasayı soyabilir, muhasebecisi (istemeden de olsa) hatalı işlemler yapabilir.

Zira kişi, günlük hayatın bu işleyişinden, görevlerinden, takip gerektiren işlerinden, angaryalarından mutsuzluk duyar. Bu angaryaları yüklenmemesi ve takipsizliği sebebiyle istismar edilebilir. 

Kişi, günlük hayatın angaryalarından kaçmaktansa bu angaryaları hakkıyla yerine getirmesi suretiyle aradığı dinginliği, huzuru bulabileceğini öğrenmelidir. Dinlenmek, tatil yapmak, fikren hafiflemek, angaryalardan kurtulmuş olmak için bunlar için önden yorulmuş olmak gerekir. Sorumlulukları kestirme çözümlerle sağa sola kaldırarak, erteleyerek, angaryaları başkalarına yükleyerek kişi özlediği dinginliğe de zaten ulaşamayacaktır.

Neptün’ü 6.evinde yerleşmiş kişilerin anlaşılmaz sağlık sorunları ve alerjileri olabilir. Nasıl ortaya çıktığı belli olmadığı gibi nasıl iyileştiği de belli olmayan bazı rahatsızlıkları olabilir. Alkole karşı toleransları düşüktür. İlaçlara yan etki geliştirmeleri de Neptün’ün diğer yerleşimlerine göre daha yüksektir. Yanlış tedavilere maruz kalabilirler.

Neptün 6. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Neptün’ün bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.





Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum:

Yorum Gönder