Ay ve Güney Ay Düğümü Kavuşumu


Ay, zodyakın duygu durumu ve zihnidir. Daha geniş çemberde annedir, konfordur. Bizi rahatlatan, besleyen şeylerdir. Yemektir, huzurdur, şefkattir.  Ay, Hint Astrolojisinde en önemli gezegendir zira Ay'ın astral beden programımızı gösterdiğine inanılır.

Güney Ay Düğümü (Ketu) ise doymuştur, çözmüştür, vazgeçmiştir. Zaten Ketu bulunduğu ev veya yanındaki gezegene dair her şeyi bilir çünkü Güney Düğüm bize çok aşinadır. Sanki patlayana kadar yemek yemişken karşımıza annemizin dolması çıkmış gibidir. O kadar tokuzdur ki çok sevsek de önümüze konan şeyi yiyemediğimiz hallere benzer. Bu yüzden Güney Ay Düğümüne kayıtsız kalmamız veya onun sağlayabileceklerine dair harekete geçmememiz çok normaldir. Güney ay düğümünün sağladıklarının bizim için pek kıymeti yoktur.

En geniş haliyle, doğum haritasında Ay'a yaklaşmış bir Güney Ay Düğümü, Ay'ın alanına giren duygu durumuna, huzura, konfora, şefkate kayıtsız kalmak gibi düşünülebilir. Bu kişiler duyguları çok iyi bilir. Ama duygulu anlarda bir mühendis, bir cerrah gibidir. İnsanların neye kızacağını, neye sevineceğini, neye nasıl tepki vereceğini çok iyi bilir. Bazen bu bilgisiyle çevresini manipüle etmek hoşuna bile gidebilir. İnsanların özellikle duygularıyla ilgili tespitler yapmaya ve onları eleştirmeye bayılır. Sivri dillidirler zira dillerinin acıtma potansiyelinin farkında olamayabilirler. Hiçbir şeyi de kolay beğenmezler.

Vedik astrolojide Ay ve Güney Ay Düğümü kavuşumu, geçmiş yaşamlardan getirilmiş anne ve aile sorunlarına dair karmaları da gösterir. Bu kişilerin aile bağları genellikle zayıftır. Soğuk veya mesafeli bir anneleri olabilir. Bu kavuşumun kadınları anne olmak konusunda pek istekli sayılmazlar.

Bu geniş özet içine pek çok durumu alabilir. Etkilerin pozitif olup insana değer katması veya negatif olup hayatını zora sokması ise bu kavuşumun burcuna, durduğu eve ve aldığı diğer etkilere göre değişir. Yine de ilk anda aklıma gelenler şöyle sıralansın:
  • Hiçbir şeyi beğenmemek
  • Çevresinin duygularına kayıtsızlık
  • Duyguları aşırı kontrollü olmak
  • Mesafeli, kayıtsız anneye sahip olmak
  • Özel hissetmek, takdir / hayran toplamak için hiç çaba sarf etmemek ve hatta bu tarz çabalar içinde olanları kınamak
  • Sabırlı ve dikkatli olmak
  • Çevresinindekilerin duygularını manipüle edebilmek
  • Görev gibi annelik yapmak
  • Duygusal riskler almamak
  • Toplumda çıkıntılık yapmamak, itibarına önem vermek

Ay, duygular ve annelikle de bağlantılı olduğu için memeyi ve iç üreme organlarını temsil eder. Bu kavuşuma sahip kadınların özellikle meme ve kadın hastalıkları ile alakalı kontrollerini aksatmamaları tavsiye olunur. Bunun dışında duygu durumlarını çok iyi anladıkları için bu yerleşimden iyi psikologlar çıkar. Her çocuk ortamından etkilenir ama bu yerleşime sahip bir çocuğunuz varsa üstüne titremenize çok da gerek olmayabilir zira her ortamda potansiyellerini yeşertecek kadar güçlüdürler. Ortamın gerginliğinden çok etkilenmezler.

Doğum haritasında Ay, Güney Ay Düğümü kavuşumu olan bazı ünlüler:

Nur Yerlitaş, Armağan Çağlayan, Donald Trump


Not: Tek bir astrolojik etkiden çok büyük ve genel çıkarımlar yapmamalısınız. Yukarıda bahsedilen etkiyi zayıflatan başka durumlarınız da olabilir. 


Yeşim Arpat
yesimarpat@gmail.com


Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Sadece bu yorum bile beni özetledi, çünkü harita zaten bunun üzerine kurulmuş. Teşekkürler Yeşim Arpat

    YanıtlaSil