Plüton 4. Evde


Semra Kaynana kimdir Semra Yücel kaç yaşındaDoğum haritasında Plüton'u 4. evinde yerleşmiş olan biri için duygusal tatmini çok önemlidir. Yeterince iyi hissederse, duygusal tatmin yaşarsa, duygularıyla karar verirse hayat yolculuğunda güvenli ilerleyeceğini 'sanır'. Kişi hislerinin önemi etrafında da bir ego geliştirir ve duygusal olmaktan övünç bile duyabilir. 


Oysa iş başındaki Plüton, kişiyi asla yeterince iyi hissedemeyeceği durumlara atarak o ana dek yaşadığı duygusal tatminlerin veya duygusal kararların pek işine yaramadığını gösterir. 

Plüton'u 4. evde yerleşmiş birinin duygularının tatmin olması oldukça zordur. Zira hayat, duygusal olarak tatmin olduğu şeyleri elinden alarak duygularının içinde kaybolmasının önüne geçer. Hayat ondan daha mantıklı, kendi duygularından ziyade başkalarının da duygularını gözeten daha somut sorumluluklar verir. Kişi bu sorumlulukları hakkıyla yerine getirdikçe daha mutlu ve güvende olur.   

Aile, özellikle anne de 4.evin göstergesidir. Plüton'u 4. evde olan kişiler genellikle ailelerinden yana da duygusal tatmin bulamazlar. Aileleriyle ilgili sakladıkları, anlatmaya çekindikleri durumlar olabilir. Kişinin annesi baskıcı ve agresif biri olabilir. Kişi yetişkin olduğunda dahi annesi onun hayat kararlarına karışma eğilimi gösterir. Plüton Mars'la etkileşimdeyse kişi çocukluğunda şiddet görmüş de olabilir. 

Ev, memleket de 4.evin göstergesidir. Kişi, evini, memleketini bırakarak başka yerlere, memleketlere göçme eğilimi de gösterir. Sık adres değiştirebilir. Bu da aslında duygusal tatmin ve güvenlik arayışının bir parçasıdır. 

Plüton'u 4. evdeki kişiler duygusal kararlar almaktan kaçınmalıdırlar. Kararlarını mantıklı ve kararları neticesinde üstlenmek durumunda kalacakları sorumlulukların da farkında olarak almalıdırdır. Varsa aileleriyle ve kökleriyle ilgili kırgınlıklarını affetmelidirler. Hayatta sorumluluklar üstlendikçe, görevlerini yerine getirdikçe mutlu olunabileceğini anlamalıdırlar.  

Plüton 4. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.


Yeşim Arpat







Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: