Plüton 5. Evde


Image result for elephant in china shop
Doğum haritasında Plüton'u 5. evinde yerleşmiş olan biri için yaratıcılığını ifade edebilecek ortamlar yaratmak, zarif olmak çok önemlidir. Genellikle çekici, yaratıcılıkları (sanat, edebiyat, tasarım gibi konularda) güçlü, asil, zarif, kolay aşka gelen ve ilham alan kişilerdir. Kişi hayatında yeterince yaratıcı işler yaparsa hayat yolculuğunda güvenli ilerleyeceğini 'sanır'. Kişi yaratıcılığı ve asaleti, zarafeti etrafında bir ego geliştirir ve böyle olmaktan övünç bile duyabilir.







Oysa iş başındaki Plüton, kişiyi asla yeterince yaratıcı olamayacağı veya yaratıcı dokunuşların pek bir işe yaramayacağı durumlara atar.

Plüton’u 5. Evde yerleşmiş kişiler yaratıcılıkları söz konusu olduğunda kendilerini evrenin merkezi gibi hissedebilir. Herkes ve her şey onun ilhamını artırmak üzere var olmalı gibidir. Bunu bilinçli bir şekilde yapmayabilirler ama genellikle etraflarında böyle bir algı yaratırlar. Bu kişilerin yanında kendinizi kristal dükkanındaki fil gibi hissedebilirsiniz. Zira onun asil, yüksek ve ince zevklerinden hiç anlamıyor, ilhamını bozuyorsunuzdur. Ama iş başındaki Plüton genellikle o fili bu kişinin hayatında daim kılarak önemli olanın kristaller olmadığını, filin ihtiyaçlarının bambaşka olduğunu da kişiye göstermek durumundadır.

Plüton’u 5. evinde yerleşmiş kişiler başkalarının amaçlarına hizmet etmedikçe yarattıkları ince şeylerin kalıcı ve önemli olamayacağını öğrenmek durumunda kalırlar. Bu kişiler kendi yaratıcılıklarına odaklanmak yerine başkalarının yaratıcılıklarını desteklemelidir. Kafasındaki iyi besteyi yapamayabilir ama iyi bir beste yapabilecek birine ilham veya yardımcı olabilir.  

5. ev aynı zamanda çocukların da evidir. Plüton’u 5. Evinde yerleşmiş kişiler çocuklarına aşırı düşkün olabilir. Bu düşkünlüğün dozu kaçtığında yetişkin çocukları hala dizlerinin dibinde olsun isteyen ebeveynler gibi olabilir. Yine de bu ebeveyn ne kadar tatlı ve sevecen olursa olsun sevgisiyle boğan yapısı nedeniyle çocukları ondan uzaklaşmak isterler. Gönül ilişkilerinin de evi olan 5. Evde, Plüton aynı sevgi boğmasını flörtlerine de yapabilir. Bu yüzden sevgilileri de kaçırma ihtimali vardır.

Plüton 5. evinizden transit yapıyorsa yukarıda bahsettiğim durumları Plüton'un bu geçişi esnasında, yani yaşamınız boyunca değilse de bu transitin gerçekleştiği zaman dilimi içerisinde yaşayabilirsiniz.








Sonraki YazıSonraki Kayıt Önceki YazıÖnceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum:

  1. Plutonum 5. Evde RX.
    38 yaşındayım. Çocuğum olmadı çok ugrastim. Bu etki daimi midir? Beni birgün Azad eder mi, Saturn de 5. Evde üstelik. Hiç umut uok mu :((((

    YanıtlaSil